Kruhki s skuto in paradižnikom

5. 4. 2007
Deli
Kruh s skuto in paradižniki.

Sestavine za 1 osebo: 2 rezini polnozrnatega kruha s sezamom (50 g), 50 g skute (30 % mašč. ), sol, poper, 1 paradižnik, 1 žlica olivnega olja, rukola.

PRIPRAVA

1. Rezini polnozrnatega kruha namažite s skuto, ki jo po želji pikantno začinite s soljo in poprom.

2. Paradižnik operite, očistite in razrežite na enakomerne rezine. Položite na kruh in začinite s soljo in poprom. Pokapajte z olivnim oljem. Z oljem seveda ne pretiravajte, za dober okus zadostuje res le nekaj kapljic.

3. Rukolo operite in razdelite na dva dela. Eno polovico nato drobno sesekljajte in potresite čez že prej narezan paradižnik. Kruhke položite na krožnik in okrasite z 2. polovico rukole. Če vam okus rukole ni všeč, jo lahko nadomestite tudi z berivko ali kakšno drugo solato.

Čas priprave: 10 minut

372 kcal; maščobe:17 g; B: 13 g; OH: 41 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"