Potovanja - Aktivni.si

Foto: Čudoviti zaledeneli slapovi

Ste si že ogledali katerega od naših trenutno zaledenelih slapov? Tako je fotograf Aleš Krivec v objektiv ujel slap Peričnik in slap Šum. 

Kam v Sloveniji na sankanje?

So vam sanke ljubše od smuči? Dolgčas vam vsekakor ne bo. Poiskali smo namreč vznemirljiva slovenska sankališča, ki obetajo pravo zimsko pustolovščino.
None

FOTO: Dih jemajoči jutranji prizori

Dih jemajoči jutranji prizori, kot jih je doživel ruski fotograf Oleg Grigoryev.

VIDEO: 360° Antarktike - pot skozi led

Če se po začetku predvajanja z miško pomikate gor, dol, levo in desno po posnetku, se vam bo odprl celovit pogled na Antarktiko, kot so...

Ideja za izlet: Zelenci – nepozabno zeleno doživetje

Sir Humphry Davy, sloviti naravoslovec, je zapisal: »Najbolj se mi je priljubila Savska dolina s svojimi slapovi in jezeri. Ne poznam v Evropi nič...

Kako božič praznujejo po svetu

Božič. Čas, ko se ob večerji zbere vsa družina, okrasi smrečico, si razdeli darila, predvsem pa preživlja čas skupaj. Pa je tako povsod...

Foto: Alpska pravljica

Sanjarite kdaj, da bi živeli v leseni koči nekje v gorah? Zbrali smo nekaj fotografij, ki vas bodo ponesle v pravljični alpski svet. 

FOTO: Čudoviti gradovi v naši bližini

So vam gradovi v navdih? Se radi izgubljate med njihovimi zidovi in v mislih romate v zgodbe, ki jih prežemajo? Poiskali smo gradove nedaleč od naših meja, ki so vsekakor vredni obiska.

Bamberg: Skriti biser Bavarske

Ja, Bamberg je prav gotovo eden od skritih biserov Bavarske.

Damjan Habjanič: "Na potovanjih nabiramo prepotrebne življenjske izkušnje."

Bi radi potovali, pa ne veste, kam, kako in kaj? Morda ima Damjan Habjanič iz citybreak.si za vas pravo idejo. 

FOTO: Najbolj nenavadne hiše na svetu

Arhitekti so čisto zares umetniki brez meja. Načrte, ki so za številne neizvedljivi, postavijo na trdna tla. Poglejte si te zares nenavadne hiše.

Najlepše vinorodne pokrajine Evrope

Predstavljamo le majhen izbor najlepših evropskih vinorodnih regij.
None

Ideja za izlet: Kostanjevica na Krki - slovenske Benetke

Kostanjevica na Krki ni bila vedno »na Krki.« To je postala šele, ko so vodo Krke, v meandru katere leži stari del mesteca, s prekopom speljali bolj naravnost. Tako je bilo naselje naenkrat z vseh strani obdano z vodo. Včasih pa ga voda tudi preplavi, saj so poplave v spodnjem delu Krke ob večjih deževjih dokaj pogoste.
None

Blišč v bedi: Iskreno o vtisih s potovanja po Indiji

Skoraj pol ure sem nepretrgoma kričala, vso pot od letališča do tako imenovanega doma. Na glas. Kot bi se znašla v kakšni grozljivki. Med samimi norci smo se vozili po neskončnem smetišču in vsak trenutek bi lahko bil zadnji, tako se mi je zdelo.

Izžrebali smo nagrajenca kviza Kakšen popotnik ste, ki bo potoval v London

Med vsemi, ki ste na naši spletni strani sodelovali pri kvizu Kakšen popotnik ste, in sodelovalo vas je neverjetnih 3.264, smo izžrebali nagrajenca. Žreb je potekal na uredništvu Aktivni.si, srečno roko pri žrebu pa je imela Suzana Piljič. Čestitamo!

Ideja za izlet: Angelska gora in čudovit razgled z Otliškega okna

Podajmo se proti Otlici, majhnem naselju v Vipavski dolini, kjer se izletnikom ponujajo številne možnosti. Ena od teh je tematska pot po Angelski gori. Upajmo le, da nas ne ujame burja.

FOTO: Grški otok Tilos - kjer je vse prepuščeno popotniški iznajdljivosti in domišljiji

Kdor ima popotniške nazore uglašene na zeleno, zanj otoška Grčija ne more postati ljubezen na prvi pogled.

Ideja za izlet: Na Vodnikov razglednik

Po prijetnem sprehodu boste nagrajeni s čudovitim razgledom na Bohinj, Bohinjsko jezero in okoliške gore.
None

FOTO: Restavracije, ki jemljejo dih

Restavracije, ki stojijo na popolnih točkah in imajo čudovite razglede, zraven pa uživate še v vrhunski hrani. Obiskali smo (no, vsaj virtualno) restavracije, kjer boste prej pozabili na hrano kot na doživetje in razgled.

Kakšen popotnik ste? Rešite kviz in osvojite potovanje v London za 2 osebi!

Potovanje je hrana za dušo. Če smo le dovolj odprti, ob obisku tujih krajev spoznamo drugačne navade ljudi in njihov pogled na svet, ki se lahko v veliki meri razlikujejo od naše vsakdanje rutine. Skoraj vedno spomine na potovanja spremljajo lepi občutki in zavedanje, da smo naredili nekaj dobrega zase.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri