To vemo že dolgo in danes je tudi znanstveno dokazano: zdravo telo, ki je v dobri kondiciji, ne zboli tako …

To vemo že dolgo in danes je tudi znanstveno dokazano: zdravo telo, ki je v dobri kondiciji, ne zboli tako hitro. Gibanje lahko tudi hitro ozdravi številne akutne težave.

5 najboljših vaj z lastno telesno težo

Vadba z lastno telesno težo je lahko odlična alternativa treningu na napravah. Predvsem takrat, ko do teh nimate dostopa ali takrat, ko nekaterih zaradi poškodbe ne morete uporabljati.

Telesna sestava

Verjetno veste, da je naše telo sestavljeno iz različnih komponent.

Vitki v petih korakih

Ko vam hrana in trening prideta v kri, ne potrebujete nikogar, da bi vam stal ob strani. Rezultati in dobro počutje so tisti, ki vas vlečejo naprej.

Kaj vse zmore med

Že stari Egipčani, Grki in Rimljani so vedeli, v kako veliko pomoč je lahko med, ko je telo potrebno nege ali ko je treba pozdraviti manjše tegobe. Za vas smo sestavili nekaj receptov, s katerimi lahko to slastno tekoče zlato uporabljate za zdravje, lepoto in dobro počutje.

5 živil za zdravo in mladostno kožo

Nekatera živila imajo tudi lepotne učinkovine. Predstavljamo 5 živil za zdravo in mladostno kožo.

Nordijska hoja kot priprava na smučarski tek

Nordijska hoja je odlična priprava za smučarski tek. Obe športni zvrsti hodita z roko v roki, hojo s palicami pa kot vadbeno sredstvo uporabljajo celo profesionalni smučarji tekači.

Izjemne zdravilne lastnosti cimeta in pomaranče

Tu so hladnejši dnevi in v tem obdobju nas pogosto bremenijo prehladi, ki se jim pridruži zimska melanholija. Ob takšnih dneh ne pozabite na cimet in pomarančo.

Gibanje je najboljše zdravilo

Zdravo telo, ki je v dobri kondiciji, ne zboli tako hitro. Gibanje lahko tudi hitro ozdravi številne akutne težave.

RECEPT: Roti iz pirine polnozrnate moke z drobnjakom

Če si zaželite kruh, pa ga nimate doma in se vam ne da v trgovino, lahko spečete roti. Narejen je skoraj takoj, najboljši je še topel, vanj pa lahko zavijemo zelenjavo, ga s čim namažemo ali pojemo kar tako.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.