Temna jutra, veter, dež, temperature pri ničli, prehladi ... Uh ja, še več je razlogov, zakaj bi z največjim veseljem …

Temna jutra, veter, dež, temperature pri ničli, prehladi ... Uh ja, še več je razlogov, zakaj bi z največjim veseljem ostali na toplem. Zato smo poiskali nekaj odličnih nasvetov, da boste ostali motivirani, fit in zdravi.

Vadba na trenažerjih ali z lastno telesno težo?

Predstavljamo 16 vaj, s katerimi zlahka nadomestite vaje na trenažerjih. Če ne drugega, boste popestrili vaš običajen fitnes program.

Koliko teka zadošča, da pospešimo metabolizem?

Koliko teka zadošča, da pospešimo metabolizem in s tem tudi hitrost hujšanja?

Kaj pomaga, ko se pojavi nenadna hripavost

Za nenadno hripavostjo se v tem letnem času pogosto skriva le nedolžen prehlad, odpravimo pa jo lahko na več različnih načinov.

Odnos do sebe je ključen

Ključno za vsak odnos v našem življenju je, kakšen imamo odnos do sebe. Kako dobro poznamo svoje želje in potrebe, kdo smo in kje so naše meje?

Jutranja kura za čiščenje črevesja

Nezdravo črevo vpliva tudi na delovanje vseh drugih organov, zato čiščenje črevesja prinaša mnoge koristne učinke.

Zakaj se je tako težko znebiti maščobe okoli pasu?

Telesna transformacija ni mačji kašelj. Za spremembo je potrebno ogromno trdne volje in energije. Toda zakaj je prav okoli pasu maščoba najbolj trdovratna?

1.200 kilometrov samo z eno smučarsko vozovnico

Dolomiti so raj za ljubitelje smučanja. Čudovita panorama, veličastna narava in nepregledni kilometri smučarskih stez.

Kako porabiti 400 kalorij

Če želimo doseči ali ohranjati optimalno telesno težo, moramo prilagoditi način življenja – pomembna je ustrezna prehrana, primerna aktivnost in počitek. Tokrat smo za vas poiskali 7 aktivnosti, s katerimi boste zlahka porabili 400 kalorij.

Vloga in pomen beljakovin v prehrani

Beseda protein (beljakovina) izhaja iz stare grščine in jo lahko opišemo s sopomenkami primarno, glavno ali vodilno. Že s tem postaja jasno, da njihova vloga ne more biti zanemarljiva še več, v svoji osnovi beljakovine pravzaprav določajo temelj našemu zdravju.

10 odličnih nasvetov za nego kože in las pozimi

Ko se temperature zunaj spustijo pod 8 stopinj ter ob nenehni izmenjavi mrzlega zraka in toplote iz ogrevanja, naša koža ne ustvarja več dovolj maščobe, rezultat tega pa so suha koža, rdečica in nastajanje gub. Na udaru so tudi ustnice, roke in lasje.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.