Vsak dan si vzemite pet minut časa za sprostitev in očiščenje možganov vseh misli. Ukrotite svoje misli, udobno se namestite …

Vsak dan si vzemite pet minut časa za sprostitev in očiščenje možganov vseh misli.

Ukrotite svoje misli, udobno se namestite v miren kotiček, zaprite oči in se zavejte pretoka zraka skozi nosnice. Med dihanjem ta občutek prenesite še na prsni koš in trebuh. Zavedajte se celega telesa.

Kaj pomeni, če se bolečina pojavlja vedno na istem mestu?

Bolečina je najpomembnejši opozorilni signal našega telesa. Včasih nam povzroča krče, drugič nas prebada ali pa terja hiter odziv, ki lahko celo reši življenje. Kaj pa če se pojavlja vedno na istem mestu?

3 super krepilne vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli

Obstaja kar nekaj izredno učinkoviti vaj, s katerimi krepimo celo telo, zmanjšamo delež telesne maščobe, pridobimo na kondiciji, hitrosti in za katere ne potrebujemo telovadnice ali posebne opreme. Danes predstavljamo 3. Za vsako potrebujete 1 minuto.

Načrtovanje prehrane - bistveno za doseganje najboljših rezultatov

"Zdaj pa samo še o hrani razmišljam …" je eden od pogostih ugovorov oz. izgovorov, ki se lahko pojavi tudi vam, ko se odločite spremeniti prehranjevalne navade (na bolje).

Video: Vaje v avtu - za preprečevanje bolečin v hrbtenici in razbremenitev mišic

Tudi čas v avtomobilu, vlaku, letalu je lahko kakovosten za naše telo – gibajte se.

Ali lahko zdravo prehranjevanje ogroža naše zdravje?

Čedalje več ljudi se zaveda pomena zdravega prehranjevanja in tudi zdravi izdelki so čedalje bolj dostopni na policah trgovin, kjer so oznake eko, bio in naravno postale nekaj običajnega.

Vsak dan si vzemite pet minut za sprostitev

Kaj bi si mislili, če bi vam nekdo rekel, da se lahko sprostite v času, ki je potreben, da zavre voda za čaj? Zveni predobro?

Recept: Spomladanska solata z jajčkom in avokadom

Obvezno 'zeleno' osnovo v spomladanski solati z jajčkom in avokadom predstavljata regrat in motovilec, robustnost regrata, ter nežnost motovilca pa odlično povežeta avokado in kuhano jajce.

Razstrupljevalna limonada

Limono prevečkrat povezujemo s prehladom in boleznijo. Limona je namreč tudi eden od najbolj učinkovitih agrumov, ki bo prečistil vaše telo, vam vrnil vitalnost, energijo in vitko linijo. Za vas smo izbrskali super dieto z limono.

Priporočamo

Pomladanski čaj za čiščenje telesa

Skrivne pasti 'zdravih' prigrizkov

Dragoceni motovilec

Intervju z Alešem Fevžarjem, fotografom, ki je s svojim fotoaparatom ujel vse slovenske medalje

Joga - katera vrsta je prava zame

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.