V brezglavem sledenju stotinam nasprotujočih si zapovedi o zdravju, dietah, stresu, super hrani ... pozabimo poslušati sami sebe, (ob)čutiti svoje …

V brezglavem sledenju stotinam nasprotujočih si zapovedi o zdravju, dietah, stresu, super hrani ... pozabimo poslušati sami sebe, (ob)čutiti svoje telo, prepoznavati svoje prave potrebe in želje. Življenje pa je pravzaprav neznansko enostavno – obuješ superge in tečeš, samo tečeš – in uživaš v lastnem gibanju.

Kokos - nepogrešljiv v kuhinji in kopalnici

Če bi se kdaj znašli na samotnem otoku, kjer bi uspevale le kokosove palme, se vam ne bi bilo treba prav nič bati za preživetje. Plodovi kokosa ponujajo vrsto hranilnih snovi, ki jih lahko uživamo v različnih oblikah, nekateri pa kokosovo palmo imenujejo celo drevo življenja.

5 minut za čvrst trebuh, zadnjico in stegna

5 minut gibanja na dan je boljše kot nič. Zato smo pripravili trening za najbolj zaposlene.

Veliki test tekaških copat 2014

Izkušena ekipa – maratonec in trener Roman Kej­žar, bivši atlet in novinar Peter Kastelic ter maratonec Primož Kobe – je preizkusila in preanalizirala 26 parov copat.

Kaj se skriva za bolečinami v hrbtenici in kako jih ublažiti

Dobro je vedeti, kaj se skriva za trdovratnimi bolečinami, kako jih ublažiti in kako lahko bolečine v križu preprečite s pravilno držo.

Očarljiva vzhodna Tirolska: v objemu pristnih naravnih lepot

Želite uživati v vsem, kar vam lahko podari narava, in si spočiti ob vrhunski wellness postrežbi nedaleč od doma? Avstrijski narodni park Visoke Ture (Hohe Tauern) in dolina Hochpustertal na vzhodnem Tirolskem vam ponujata nepozabno doživetje v osrčju naravnih znamenitosti in sodobne arhitekture.

Kako obvladati jezo?

Jeza kot močno čustvo je energija, ki lahko ruši vse pred seboj. Ko smo jezni, naredimo veliko hudega, česar se običajno ne da popraviti, ko se ohladimo in nam je žal. Je prepozno, saj je škoda že narejena.

Tradicionalne zdravilne rastline

Od glavobola do kurjih očes – proti skoraj vsem težavam raste zel. Večino zdravilnih rastlin je prav zdaj mogoče vzgajati na vrtu. Potem morate le še vedeti, kakšen način priprave je pravi.

Napotki za dneve, ko vam gre vse narobe

Ste slabe volje? Tudi to se včasih zgodi. Upoštevajte napotke znanih ljudi, kako si pomagati v takšnih dneh.

Priporočamo

5 rastlin, ki čistijo prostor

Kam na kresovanje po sloveniji

Izločevalne diete na dolgi rok

Čiščenje za dušo in telo

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.