Živimo v času, kjer štejejo sekunde, vedno se nam mudi in doseči želimo čim več v čim krajšem času. Ljudje, …

Živimo v času, kjer štejejo sekunde, vedno se nam mudi in doseči želimo čim več v čim krajšem času. Ljudje, ki dolga leta niso intenzivno vadili, se danes odpravljajo na maratone po le nekaj treningih ali pa prisegajo na zahtevno vadbo v upanju, da bodo pred poletjem na hitro izgubili odvečne kilograme. To pa lahko vodi do dolgotrajnejših težav. Zato vedno poslušajte svoje telo in ne pretiravajte!

Kolo - ne oblikuje le nog, ampak celo telo

Kolesarjenje 'kleše' postavo. Ne vpliva le na videz nog, ki so med poganjanjem pedalov najbolj dejavne, ampak tudi topi zaloge maščevja, ki se nabira po drugih delih telesa. Vpliva tudi na maščobe v trebušni votlini (t. i. visceralno maščevje), ki je povezano z različnimi značilnimi obolenji sodobnega zahodnega sveta.

7 načinov, kako limono uporabiti kot zdravilo

Limona je kisla, a v telesu deluje bazično. Seveda okus nima nič skupnega z vplivom živila na kislost v želodcu in krvi. Dejstvo pa je, da je sok limone odličen za čiščenje telesa. Vendar to še zdaleč ni vse, kar zmore limona.

5 najpogostejših napak pri hujšanju, ki zavirajo napredek

Verjamem, da ste vsaj enkrat pomislili, kje bi lahko bil razlog oziroma vzrok, da se vam zdi, da se ti nikamor ne premakne.

10 minut za krepitev rok, zadnjice in stegenskih mišic

Krožni trening ima pri zmanjševanju telesne teže in oblikovanju telesa pomembno vlogo. Z njim boste veliko hitreje pokurili več kalorij, pridobili nekaj mišične mase in oblikovali telo.

So lahko zeleni smoothieji zdravju škodljivi

Zeleni smoothieji niso samo super zeleni in zdravi, ker vsebujejo pomembne minerale, vitamine in celo aminokisline, temveč tudi neverjetno dobrega okusa. Vseeno pa nas je zanimalo, ali je lahko preveč teh kljub vsemu zdravju škodljivih.

7 navad, ki škodijo koži

Skrb za kožo je v naših rokah. Torej, zakaj se ne bi raje izognili stvarem, ki povzročajo težave na koži, namesto da zapravljate za ekstremno drage kozmetične izdelke?

Kako premagati željo po sladkem

Enostavnih sladkorjev naj bi uživali čim manj, a to je velikokrat lažje reči, kot storiti. Kako torej trajno premagati željo po njem?

Kdaj je vadbe preveč in nam lahko škoduje?

Koliko vadbe je pravzaprav dovolj. In če je telesne aktivnosti v neki točki dovolj, ali to pomeni, da obstaja meja, ko je vadbe preveč?

Priporočamo

Bolezni in neprijetnosti, ki jih prinašajo klopi

Naravno ravnovesje s pomočjo zelišč

Sreča in notranji mir sta še kako dosegljiva

Nogometni kviz: ugotovite, kako dobro poznate žogobrcarsko sceno

Življenje z Ano(reksijo)

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.