Video: Zakaj vam še ni uspelo izgubiti maščobnih blazinic

O tem, zakaj vam še ni uspelo izgubiti motečih maščobnih blazinic in kaj spremenit, da bo letošnje poletje drugačno.

Življenjska izkušnja: Stara sem bila 26 let, ko so se pričele nočne bolečine v hrbtenici

»Bila sem v odlični kondiciji, saj sem redno tekla, kolesarila, smučala, planinarila, telovadila ... Tudi na splošno sem bila zelo aktivna, mlada, polna načrtov za prihodnost in predvsem človek, ki se ne preda kar tako«. Tako začne Petra opisovati svojo življenjsko izkušnjo z ankilozirajočim spondilitisom (AS), ki spada v skupino vnetnih revmatičnih bolezni pod skupnim imenom spondiloartritisi (SpA).

Živila, ki preprečujejo zgago

Zgaga je pekoč občutek, ki se iz žličke širi za prsnico proti vratu. Ponavljajoča se težava nastane zaradi čezmernega zatekanja želodčne vsebine v požiralnik ali celo v usta in dihala. Z njo se pogosto srečajo tudi nosečnice. Strokovnjaki ocenjuje, da kar več kot četrtina. Poglejmo, kako lahko na naraven način zgago preprečimo ali omilimo.

Kako izboljšati vzdržljivost in okrepiti mišice

Nekajkratni hitri tek po hribu navzgor je eden najboljših načinov, kako izboljšati vzdržljivost in okrepiti mišice, pravijo izsledki raziskave z državne univerze v Severni Dakoti.

4 razlogi, zakaj ljudem primanjkuje aminokislin, ki uravnavajo apetit

Vsak od živčnih prenašalcev, ki možgane ohranjajo zdrave, je sestavljen iz beljakovinskih gradnikov, ki jih imenujemo aminokisline. To so osnovni prehrambeni elementi, ki jih proizvaja telo samo oziroma jih pridobimo s hrano, ki jo jemo. Če vam teh pomembnih snovi primanjkuje, lahko pride do depresije, napetosti, razdražljivosti in občutka, da ste ves čas lačni.

So ti prehranski trendi res tako zelo zdravi?

Nova dieta, nov prehranski trend ... Svojemu telesu seveda vsi privoščimo le najboljše. Toda ali so vsi ti novi prehranski trendi res tako zelo zdravi?

Odlična vaja, ki bo okrepila vaše noge, učvrstila zadnjico, poskrbela za kondicijo

Imate 30 sekund? Dovolj bo za naslednjo vajo, ki bo okrepila vaše noge, učvrstila zadnjico, poskrbela za boljšo stabilizacijo, eksplozivnost in tudi kondicijo.

Recept: Smuti s kefirjem

Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec.

Priporočamo

Z naravo proti celulitu in pomarančni koži

10 najboljših brezplačnih e-knjig za dolge poletne noči

Preprečite hiperpigmentacijo - tudi z dobrim spancem

Krog rešitve - metoda za reševanje konfliktov v partnerstvu

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.