8 razlogov, zakaj je avokado 'kralj' med sadeži

Ne gremo se tekmovanja za najbolj srčkanega med sadeži, bi se pa z avokadom nedvomno lahko potegovali za najbolj zdravega. Stopničke bi bile zagotovljene, preostali mesti pa po vsej verjetnosti rezervirani za kokos in jagodičje.

4 navade, ki vam bodo pomagale 'kuriti' maščobe okoli trebuha

Preprosti koraki so tisti, ki poskrbijo za super rezultate, zato smo za vas pripravili 4 preverjene navade, ki jih boste lahko začeli prakticirati že danes in bodo poskrbele za raven in čvrst trebuh.

Ideja za jesensko potovanje: Italijanska dežela Apulija

Krasen je lahko dopust prav na peti italijanskega škornja, kjer je vino čudovito in morje osvežujoče. Če mislite, da ste vse o užitkih v Italiji spoznali na popotovanju skozi Toskano, se motite. Čas je, da zaprežete prevozno sredstvo in se odpravite na jug škornja, do Apulije, pokrajine s kamnito obalo.

Aljoša Grom: 'V plezanje sem čisto zatrepan'

V prve skrivnosti plezanja vas bo vpeljal Aljoša Grom, sedemkratni državni prvak, tretjeuvrščeni na tekmi za svetovni pokal in s tem prvi Slovenec na stopničkah velikih tekmovanj (podatke je treba izvleči iz njega, ker 'niso pomembni'), danes pa postavljavec smeri na največjih tekmovanjih ter snovalec, oblikovalec in proizvajalec plezalnih oprimkov.

3 tedne pred maratonom

Zadnji trije tedni treninga za maraton ali mali maraton so najpomembnejši dnevi v celotnem treningu. Na tem mestu boste našli napotke za trening in prehrano v zadnjih treh tednih pred veliko tekmo. Značilno in najbolj problematično je zmanjševanje količine treninga in povečan vnos hranil, predvsem ogljikovih hidratov!

Kako veste, kdaj nehati jesti?

Raziskovalci z univerze Cornell so zastavili skupini ljudi preprosto vprašanje: Kako veste, kdaj nehati jesti? Odgovor se zdi samoumeven. Ljudje pač nehamo jesti, ko smo siti, mar ne? No, v bistvu ne.

9 dejstev, ki govorijo miganju s kolesom v prid

Zbrskali smo ravno toliko dejstev o pozitivnih plateh kolesarjenja, kolikor verjamemo, da jih boste z veseljem prebrali. Potem pa le na kolo.

Novosti, ki jih Elan predstavlja za prihajajočo smučarsko sezono

Pri Elanu so že pripravili smuči, snežne deske in preostalo smučarsko opremo za prihajajočo smučarsko sezono.

Paprike, nadevane z ajdovo kašo in jurčki, iz krušne peči

Recept za odlične nadevane paprike.

Zakaj je tako lepo biti zvest

Kolikokrat ste slišale moške razlagati, da je skok čez plot že iz pradavnine stvar čiste biologije? Ženske naj bi iskale najboljše gene, moški pa so programirani tako, da jih trosijo čim širše.

Priporočamo

6 vrst moških, s katerimi ti zmenek do tridesetega leta ne uide

Planeti nam za oktober napovedujejo nepredvidljivosti

Slabe navade: Zakaj jih vedno znova ponavljamo?

Močno kislinotvorna živila, ki se jih je dobro izogibati

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.