6 učinkovitih vaj, ki jih lahko izvajate v udobju svojega doma

Stanovanje se ne pospravi kar samo, otroke je treba peljati na trening in včasih malce podaljšati delovnik – in kdo ima potem čas še za šport? Vsi mi! Pripravili smo vam nekaj vaj, ki jih lahko izvajate kar mimogrede. Ne bo vam treba v fitnes studio, kljub temu pa boste z vajami dokaj hitro dosegli vidne učinke.

Hitro in zdravo: Piščančja bedra z začimbno mešanico cajun in solata iz kislega zelja

Na Aktivni.si smo se lotili kuhanja. Enkrat tedensko bomo za vas pripravili zdrav zimski obrok. Danes vam predstavljamo prvega – v recept smo zapakirali skoraj vse možne okuse in poskrbeli za pravo mero vlaknin, beljakovin, zdravih maščob, probiotikov ... vsega, kar prav zdaj potrebuje telo za ohranjanje zdrave presnove in dober imunski sistem.

3 pomembni koraki, ki vplivajo na oblikovanje postave

Pogosto kljub ogromni želji, jasno definiranemu cilju in vsem potrebnim informacijam marsikdo ne doseže želenega rezultata ali s preobrazbo sploh ne začne. Kje se skriva problem oziroma kaj je tisto, kar številnim posameznikom preprečuje doseči vrhunske rezultate?

5 tipičnih zank, ki povzročajo (kronično) utrujenost

Da smo zaradi pomanjkanja spanja izžeti, že vemo, a to je le eden izmed številnih razlogov, ki privedejo do izčrpanosti. Tule je še nekaj izmed tipičnih zank, ki povzročajo (kronično) utrujenost.

Kako prenehati z odlašanjem? Tako prelisičite svoj um!

Saj veste, dlje boste odlašali, večja verjetnost obstaja, da boste stvar naredili na hitro ali pa sploh ne (npr. še ena izpuščena vadba!).

Katera vaja je najboljša za hitri trening v službi?

Tisti, ki v službi veliko presedite ali izvajate ponavljajoče se gibe, se po nekaj urah zagotovo srečate z otrdelim vratom, mravljinci po hrbtu in bolečim križem. Prijetno pa ni niti večurno stanje na nogah. Zato je priporočljivo občasno razgibavanje.

5 zdravih napitkov

Nekateri napitki imajo neverjetne koristi za zdravje. Večina teh lajša blažje zdravstvene težave, kot so prebavne motnje, nekateri pa nas ščitijo tudi pred resnejšimi obolenji, kot sta osteoporoza ali rak. Predstavljamo 5 napitkov, ki bodo med drugim poskrbeli tudi za močnejši imunski sistem in boljše razpoloženje.

Kopel za noge z gorčico

Kopel za noge z gorčico je vsestransko uporabna.

Zakaj naše telo nujno potrebuje odmore

Sproščujoč dopust je sijajna stvar. Za srečo, zdravje in dobro počutje pa so veliko bolj pomembni kratki premori v vsakdanjem življenju.

Smučanje je tvegano - zavarujte se!

V Sloveniji večjih težav z zavarovanjem med smučanjem ne bi smeli imeti. Vsi, ki imajo veljavno zdravstveno kartico, so upravičeni do ustrezne obravnave ob morebitni nesreči na smučišču, vključno s prevozom v bolnišnico, če je ta potreben. Nekoliko drugače pa je v tujini.

Priporočamo

Naučite se zajeziti svojo jezo

6 stvari, ki jih ženske še vedno ne vedo o moških

Evtanazija - pravica do smrti ali samomor?

Detoksična prehrana

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.