Kako preživeti naslednji vročinski val

Po podatkih vremenoslovcev se nam v naslednjih dneh spet obeta vročinski val, ko bodo temperature večinoma presegale 35 stopinj Celzija. Preberite si, kako se pred vročino zaščiti in kaj lahko naredimo preventivno.

Plavanje - čudovita poletna aktivnost, ki krepi celo telo

Če še niste, pa vaše misli najbrž že hitijo k dopustu ob morju. Kar pomeni, da se boste imeli že kmalu priložnost pognati v vodo, se v njej čudovito osvežiti in brezskrbno uživati.

Intimna nega poleti - najpogostejši vzroki okužb in kako se zaščititi

Poleti je tveganje za nastanek ženskih bolezni največje. Preberite, kateri so najpogostejši vzroki okužbe vagine, in se pravilno zaščitite.

Prva pomoč pri piku žuželk

Podnevi se ose spravijo na naše pecivo ali limonado, ponoči pa nam komarji brenčijo ob ušesu. Dobro je, da obstajajo naravna sredstva, ki hitro in zanesljivo zdravijo posledice pika. Nekatere rastline lahko celo držijo žuželke proč od nas.

Tako boste izboljšali svoje treninge s pomočjo glasbe

Ali ste opazili, da se ob poslušanju glasbe vaše gibanje uskladi z njenim ritmom? Kar opazujte se, ko boste naslednjič med hojo poslušali svoje najljubše pesmi. To se zgodi brez zavestne odločitve. Zdaj pa preverite še, kako lahko učinkoviteje telovadite z glasbo.

VIDEO: 4 top vaje za kurjenje maščob

Predstavljamo sklop vaj, s katerimi boste dosegli večjo intenziteto treninga in močno zvišali svoj srčni utrip. Tako boste poskrbeli, da bo telo porabilo tudi do dvakrat več kalorij.

5 učinkovitih vaj za močno vezivno tkivo

Če je vezivno tkivo šibko, številni takoj pomislijo na celulit in vidne žilice. Vendar pa je to tkivo odgovorno za veliko več kot za vdrtine na zadnjici in stegnih.

Zdravljenje z vodo - pri čem vse vam lahko pomaga

Blagodejnih učinkov vode so se zavedali Egipčani in Kitajci že pred našim štetjem. Prvi, ki je utemeljil in razširil zdravljenje z vodo, pa je bil Sebasijan Kneipp, ki je pri štiriindavjsetih zbolel za turbekulozo in si z vztrajnostjo po enem letu utrjevanja z vodo povrnil zdravje. 

Priporočamo

13 super živil, ki vas tudi polepšajo

5 misli, ki nas presenetijo, ko se primerjamo z drugimi ljudmi

Kako pravilno uporabljati klimo?

Modne diete - resnični učinki in posledice!

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.