Tedenski program tekaškega treninga: 1. mikrociklus

Pred nami so štirje tedni priprav na Volkswagen 20. Ljubljanski maraton. Začenjamo s prvimi tremi treningi.

VIDEO: Zakaj in kako se pravilno ogrejemo pred tekom

Vsak trening se mora začeti z ogrevanjem in končati z iztekom, da se telo počasi vrne v biološko stanje mirovanja. Zakaj in kako nam je razložil osebni in kondicjski trener, Marko Mrak.

Kako dihati med tekom

Že obvladovanje prave drže, tempa in načrta je lahko izziv, a delo tekača se tu še ne konča.

4 nasveti, da boste tekli dlje

Seveda vam ni treba premagovati nemogočih razdalj – kakršna koli razdalja, ki je daljša od tiste, ki ste jo pretekli v zadnjih treh tednih, zadošča. A tudi tu, kot pri vsaki vadbi, lahko naletite na psihične in fizične ovire, ki vam bodo oteževale pot do teka na daljše razdalje. Tu je nekaj nasvetov, kako se temu izogniti.

3 pomembna hranila, ki jih NE najdemo v živilih rastlinskega izvora

Najboljša izbira za super počutje? Raznolika in zmerna prehrana! To pa zato, ker se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da telesu ne priskrbimo vseh potrebnih snovi in tako resno ogrozimo svoje zdravje. Zdaj pa poglejmo, katera so tista hranila, ki jih preprosto ne najdemo v živilih rastlinskega izvora.

Največja napaka, ki jo delate pri vajah za trebušne mišice

Ste tudi vi še vedno prepričani, da morate vaje za trebušne mišice izvajati kar se da hitro in do onemoglosti? Ustavite se za trenutek in preverite, katera je največja napaka, ki jo delate

VIDEO: Odličen 10-minutni trening za hitro kurjenje kalorij

Po praznikih si privoščimo naslednji trening za kurjenje kalorij kar doma. Poskrbite, da boste vaje izvajali tehnično pravilno. Raje začnite z nizko intenzivnostjo, nato pa to postopoma povečujte. In se na koncu veselite odličnih rezultatov redne vadbe.

8 zlatih pravil vzgoje

Starši se pogosto znajdemo v konfliktu z otroki, pri čemer imamo pogosto občutek, da imamo nasproti ne le enakovrednega, ampak celo močnejšega nasprotnika.

Priporočamo

Sprejmite 5 krutih resnic, da boste lahko postali še močnejša oseba

Zakaj so ženske nagnjene k temu, da ne marajo svojega telesa?

Dve domači sestavini za popolnoma gladka stopala

Kaj je bolje? Tuš zjutraj ali zvečer?

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.