Tedenski program tekaškega treninga: 2. mikrociklus

Drugi teden priprav na Volkswagen 20. Ljubljanski maraton.

Kako sami pravilno oblikujete tekaški trening

Vse se vedno začne z odločitvijo v glavi, nato pride težji del – realizacija cilja! Da ne izgubljate časa, trenirajte pametno. Preverite, na kaj morate biti pozorni, ko začnete s tekaškimi treningi.

Periodizacija tekaškega treninga - kako izračunati, koliko časa trenirati vsak teden

Pri načrtovanju tekaškega treninga se vedno oprem na podatke o testirancu in ga najprej testiram na 2,5, 5, 10 ali 15 kilometrov teka, dolžina je odvisna od pripravljenosti testiranca.

Ali krepilna vadba negativno vpliva na rezultat pri vzdržljivostnih športih

Vzdržljivostni športniki se pogosto bojijo, da bo krepilna vadba povečala njihovo skupno telesno težo.

Tekaška konferenca: Tek naš vsakdanji

Čeprav velja, da imamo v svojih prenatrpanih vsakdanih vse manj časa zase, teče vse več ljudi. Le kako je to mogoče? Morda pa tako množično tečemo prav zaradi preobremenitev in stresa? Kaj iščemo med tekaškimi koraki? Kako najdemo čas za tek? Je bolje, če tečemo sami ali v družbi? Koliko in kolikokrat teči, da ne bi prišlo do poškodb ter kaj ob tem jesti?

VIDEO: Nekdanja mis Slovenije Nives Orešnik predstavlja 5 top vaj za vitke noge in čvrsto zadnjico

Poskusite trening krožnega tipa, ki ga tokrat predstavlja nekdanja mis Slovenije in športnica Nives Orešnik. Sestavljen je iz petih odličnih vaj, s katerimi boste oblikovali in učvrstili telo.

6 preprostih prehranskih trikov, ki bodo 'topili' kilograme

Včasih je za boljši rezultat potrebnih le nekaj majhnih sprememb. Za lažji začetek, smo poiskali 6 preprostih trikov, ki jih začnite uporabljati že danes.

Kateri hormon vpliva na hujšanje in kako povišati njegovo raven

Dejstvo je, da se res večina procesov v našem telesu dogaja zaradi hormonov in neravnotežje med njimi povzroča številne težave.

Kaj jedo balerine?

Pogledali smo v zapiske Joy Bauer, prehranske strokovnjakinje, ki skrbi za umetnike v baletni hiši New York City Ballet.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.