Pridite v Arboretum Volčji Potok na
tradicionalno tekaško konferenco,
ki jo organizira spletno mesto Aktivni.si.

Tudi letos bo potekala v okviru dogodka BMW FEST.


BMW FEST: nedelja, 20. septembra, od 10. ure dalje.
Tekaška konferenca: ob 15. uri v prireditvenem šotoru.
(Konferenca bo predvidoma trajala uro in pol.)


Udeležba na konferenci je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je obvezna predhodna prijava.

PRIJAVNICA

Naknadno vam bomo na e-naslov poslali še vstopnico za dogodek BMW FEST in velja kot vstopnica v Arboretum Volčji Potok.
Več o dogodku BMW FEST

Gostje konference

Urban Praprotnik
Urban Praprotnik

Profesor športne vzgoje je priznani slovenski tekaški trener, ki že vrsto let vodi in organizira tekaške skupine, tečaje, tabore in delavnice.

"Poslanstvo vidim predvsem v tem, da z osebnimi medčloveškimi stiki, s pisanji člankov in knjig, izdelovanjem tekaških filmčkov, pojavljanjih v časopisih, revijah, na radiu in televiziji, predavanjih in okroglih mizah, spodbujam različne ljudi, da prepoznajo pravo mesto, ki ga naj ima tek v našem življenju."

Marko Mrak
Marko Mrak

Vrhunski osebni in kondicijski trener z izjemnimi uspehi v vrhunskem športu v Sloveniji in tujini, vodja skupine trenerjev Marko Mrak TEAM, osebni trener, svetovalec in predavatelj ter avtor slovenskega računalniškega programa za Osebno trenerstvo in prehrano OT2.1. Marko se je v zadnjih dveh letih posvetih razvoju nove aplikacije - osebnega spletnega tekaškega trenerja Plangorun.

"Če pomislim kako sem olajšal delo z aplikacijo PlanGoRun bodočim in sedanjim tekačem, sem vesel, ker sem zagotovil odličen individualen trening za vse naše uporabnike. Cilj razvoja aplikacije je oseben, sodoben, natančen trening za vsakega tekača."

Alenka Košir
Alenka Košir

Profesorica športne vzgoje, ki trenutno piše doktorat iz kineziologije. Nekdanja kondicijska trenerka, sedaj pa uspešna lastnica blagovne znamke 'V formi z Alenko Košir', v okviru katere potekajo v več krajih po Sloveniji individualni treningi in zahtevnejše skupinske vadbe. Predvsem pa žena in mamica treh otrok.

'Življenje je ravnovesje. Je umetnost skladnosti. In ponosna sem, da me je gibanje in ukvarjanje s športom v veliki meri oblikovalo v osebo, kakršna sem danes. In to želim, da dosežete tudi vi.'

Žan Košir
Žan Košir

Tržičan, ki je trenutno najboljši deskar na svetu. Dobitnik srebrne in bronaste kolajne na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju je v sezoni 2014/2015 osvojil še veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter mala globusa v veleslalomskem in slalomskem seštevku.

'Vzgoja mi je vcepila delovne navade, karakter perfekcionizem, telo pa organiziranost.'

Žiga X Gombač - moderator
Žiga X Gombač

Mladinski pisatelj in medijski 'multipraktik', zagrizen ljubitelj maratonov in ultramaratonov, član pisateljsko-tekaške trojke, ki se je leta 2014 lotila 100-kilometrskega ultramaratona v divjini južnega Utaha in o tej izkušnji izdala obsežno knjigo z naslovom Ultrablues.

"Tek naš vsakdanji? Nič lažjega. A vsak po svoji poti. Nekaj poti in možnosti bomo prestregli na tokratni Tekaški konferenci, kjer bom vnovič v družbi imenitnih sogovornikov. Se vidimo!"