Tedenski program tekaškega treninga: 3. mikrociklus

Tretji teden priprav na Volkswagen 20. Ljubljanski maraton.

Kaj je bistvo intervalnega treninga

S krajšimi intervali izboljšamo osnovno hitrost, frekvenco koraka, tekaški ritem in toleranco laktata. Vedeti pa je treba, da intervali niso zgolj tek s polno hitrostjo na 400 m, temveč je pomembno natančno načrtovanje. Več o tem si poglejte v videu.

Kako se izogniti pridobivanju teže med pripravami na maraton

Večino tekačev preseneti, da priprave na maraton, ki pomenijo mesece veliko pretečenih kilometrov in intenzivno vadbo, ne bodo nujno prispevale tudi k izgubi teže. Prav nasprotno. Nekateri tekači se pravzaprav celo zredijo. Sledi malce vpogleda v to, zakaj do pridobivanja teže sploh pride in kako lahko trenirate, ne da bi obenem pridobili tudi na teži.

Video: 5 prehranskih nasvetov za tekače

Prehrana tekača se ne razlikuje bistveno od prehrane drugih (rekreativnih) športnikov. Osnovna pravila so enaka. Ker pa se zaradi vedno novih dognanj na področju športne prehrane rekreativni športniki pogosto znajdejo v težavah, v naslednjih točkah izpostavljamo 5 splošnih nasvetov.

To se lahko zgodi, če po zelo intenzivnem treningu pijete vodo!

Voda je poleg kisika najpomembnejša za življenje. Je sestavni del večine živil in našega telesa, kjer služi kot topilno in transportno sredstvo.

Izzovite vse mišice in razvijte vzdržljivost z 10 odličnimi vajami

10 odličnih vaj za vse ljubitelje domačih treningov. Za izvajanje ne potrebujete naprav in dodatne opreme.

5 napitkov za pomoč pri hujšanju

Raje kot po tabletah in drugih umetnih prehranskih dodatkih posezite po naravnih sredstvih. Zmagovalna kombinacija je telovadba, uravnotežena prehrana in 5 okusnih napitkov.

5 fraz, ki jih v razmerju ne želimo slišati

Besede lahko zelo bolijo, sploh, ko priletijo kot nenadna realizacija dejstev nekega odnosa, za katerega smo verjeli, da ima možnosti za uspeh. Katere so tiste fraze, ki jih zato v razmerju ne želimo slišati?

Priporočamo

Ste vedeli, da v današnjih odnosih varamo svoje partnerje praktično vsak dan?

7 presenetljivih dejstev o nezvestobi (tako moški, kot ženski)

Zakaj se zaljubimo v nedosegljivo osebo?

Prestavljamo 4 metode odstranjevanja dlačic na obrazu. Katera vam najbolj ustreza?

Z origamiji proti pomanjkanju vode v državah tretjega sveta

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.