Za zdravo srce naredite vsaj toliko korakov na dan

Že hoja, ki traja malo manj kot dve uri na teden, lahko začne zmanjševati tveganja za bolezni in vam pomaga živeti dlje in bolj zdravo.

Ta živila odstranite iz omaric in shrambe

Vemo, da je treba nekatera živila shranjevati v hladilniku. Mesne in mlečne izdelke denimo. Morda vas bo presenetilo, toda tudi naslednja živila je bolje preseliti iz kuhinjskih omaric in/ali shrambe v hladilnik.

Fleksitarijanstvo – prehranjevanje brez odpovedovanja

Fleksitarijanstvo je način prehranjevanja, ki izboljšuje osebno počutje in ohranja planet. Temelji na rastlinski prehrani, vendar se ni treba popolnoma odpovedati živalskim izdelkom. 

Ena vaja, ki bi jo morali izvajati vsak dan – in to je razlog! (VIDEO)

Z vajo boste krepili in razgibali celo telo, tudi ko …

Uporabniki so delili: Vedenja, ki so toksična, a v družbi veljajo za nekaj normalnega – So tudi vaše izkušnje take?

Zaskrbljujoče? Precej. Družba je na neki točki takšna vedenja povsem normalizirala, vendar si morda zaslužijo več pozornosti in razmislek.

Recept za odlično spomladansko kosilo z lososom tekmovalca oddaje MasterChef Slovenija

Tudi vi lahko doma postrežete slastne jedi naših MasterChef tekmovalcev in navdušite svoje domače. Tokrat nam je recept za spomladansko kosilo zaupal Bruno. 

Predsednik društva GRS Bovec o varnosti v gorah: "Ponesrečenci nam velikokrat povejo, da smo kot angeli, ko pristopimo na kraj nesreče"

Štruklji vseh okusov in oblik, Instagram gugalnica in čudoviti razgledi so nas predvsem v zadnjem letu zvabili v gore v še večjem številu. A ne pozabimo, da se v gorski svet ne moremo odpraviti fizično nepripravljeni in s pomanjkljivo opremo. Več o varnosti nam je povedal predsednik društva GRS Bovec.

Kaj se zgodi v telesu, ko zaužijemo čebulo?

Čebula je super živilo, ki poskrbi za odličen okus številnih jedi in ima tudi nekaj presenetljivih (včasih morda nepričakovanih) učinkov na telo. V nadaljevanju jih naštevamo le nekaj … Vam je kateri znan?

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.