6 navad, s katerimi boste poleti ostali fit in obdržali lepo postavo (kljub sladoledu in koktejlom)

Ljudje, ki čez celo leto uspejo ohraniti enako fit postavo, imajo nekaj zdravih navad. In ne, nobena izmed njih ni striktna dieta. 

Ideje za prigrizke, ki jih lahko vzamete s seboj v hribe

Topli sončni žarki kar kličejo po tem, da se odpravimo v naravo. V Sloveniji je hoja v hribe ena najbolj priljubljenih aktivnosti. K sreči imamo v naši državi ogromno vrhov, ki so primerni tako za začetnike, pa tudi takih, ki jih obožujejo bolj izkušeni alpinisti. Kakšne prigrizke boste vzeli na izlet?

Tako boste izboljšali svoje treninge s pomočjo glasbe

Ali ste opazili, da se ob poslušanju glasbe vaše gibanje uskladi z njenim ritmom? Kar opazujte se, ko boste naslednjič med hojo poslušali svoje najljubše pesmi. To se zgodi brez zavestne odločitve. Zdaj pa preverite še, kako lahko učinkoviteje telovadite z glasbo.

Kakšno samopodobo imate? Nanjo lahko (še vedno) vpliva tudi zgodnje otroštvo

Najpogostejša definicija samopodobe je, da je to vaša lastna predstava o tem, kdo mislite, da ste. A to vam zagotovo še ne pove kaj dosti. V prvi vrsti samopodoba označuje vaš odnos, ki ga gojite do sebe. Lahko rečemo, da je to skupek misli, zaznav ter predstav o sebi, o tem, kdo in kaj pravzaprav smo.

20 subtilnih znakov, da vas partner ne ljubi več

»Vedno te bom ljubil. A nisem več zaljubljen vate.«

Ko greste na rekreacijo naravnost iz službe, uporabite ta trik

Da prihranite čas, lahko včasih rekreacijo opravite že pred službo ali po njej. Seveda pa to od vas zahteva nekaj praktičnosti oziroma iznajdljivosti, če želite pri tem ohraniti svežino in dobro počutje. Tole je eden od dobrih namigov ...

Živila, ki jih vaša jetra sovražijo

Zdravje jeter je odvisno od vašega življenjskega sloga: koliko se gibate, je vaša telesna teža primerna in seveda, kako zdravo jeste ... Jetra prečistijo vse, kar vstopi v telo, 'razstrupljajo', poleg tega pa tvorijo še žolč, ki je pomemben pri absorpciji maščob in v maščobi topnih vitaminov. Si lahko zdaj predstavljate, kako trdo delajo? Ne otežujte jim dela s prekomernim vnašanjem živil, kot so naslednja ...

Ste nočna ptica? Tu je 6 nasvetov, kako preprečiti težave, ki jih lahko prinese neurejen spalni ritem

Ste nočna ptica? Pogosto ponočevanje oziroma neurejen spalni ritem lahko negativno vpliva na zdravje.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.