Vaje za trebušne mišice III.

Porabi le tri minute na dan za opisane vaje, nič več. Kaj več kot serija ali dve po 15 ponovitev za vsako od spodnjih vaj dnevno bo le izguba časa. Vaje za trebuh namreč pomagajo okrepiti trebušne mišice, toda same po sebi ne morejo – pa četudi jih boš naredila 300 na dan – zmanjšati maščobnih obročev. Če želiš ploski trebušček, se boš morala lotiti tudi aerobne vadbe in malo popaziti na prehrano.

Dotik prstov nog

Lezi na hrbet in pritisni spodnji del hrbta tesno ob podlago. Noge dvigni pravokotno na telo in jih rahlo pokrči v kolenih, roke iztegni proti stropu. Napni trebušne mišice, dvigni ramena od podlage in se začni z rokami stegovati proti prstom nog. Dvigni se, kolikor zmoreš visoko, in se osredotoči na delo trebušnih mišic. V tem položaju vztrajaj vsaj eno sekundo, nato se počasi in nadzorovano vrni v začetni položaj. Vzemi si 10 sekund oddiha in vajo ponovi.

Dvig nog leže izmenično

Lezi na hrbet in ga pritisni ob podlago, tako da ne bo nikjer nobenega loka. Komolci naj bodo nekoliko dvignjeni od tal, z blazinicami prstov rok se nežno dotikaj čela. Vdihni, napni trebušne mišice in počasi dvigni desno nogo približno 15 centimetrov od tal. Položaj zadrži eno sekundo, nato se počasi spusti v začetni položaj. Če pravilno izvajaš vajo, moraš imeti občutek, da vse delo opravijo spodnje trebušne mišice. Gib ponovi z levo nogo.

Dvig vstran

Lezi na desni bok, noge naj bodo v podaljšku trupa, roka, na kateri počiva glava, pa naj bo upognjena pod kotom 30 stopinj. Levo roko položi za glavo, komolec naj bo dvignjen navzgor proti stropu. Levo nogo dvigni približno 30 centimetrov od tal sočasno z dvigom trupa. V tem položaju vztrajaj vsaj eno sekundo, nato se počasi spusti v začetni položaj. Gib ponovi tudi na drugi strani.

vir: cosmopolitan

Sorodni članki

Vaje za zadnjico, trebuh in stegna

Zadnjica, trebuh, stegna... Vedno iščemo nove možnosti, kako jih čim bolj učinkovito oblikovati. Ponujamo vam nekaj hitrih rešitev, da vam ne bo treba hiteti na ure...

Vaje za trebušne mišice

Odlične vaje, ki vam bodo pomagale oblikovati zapeljiv pas. Naredite tri serije po 20 ponovitev za vsako vajo vsak drugi dan in vztrajajte šest tednov.
None

Vaje za trebušček s partnerjevo pomočjo

Redno ukvarjanje s športom je lahko težavno, zlasti če vadiš sama, da ne omenjamo d-o-l-g-o-č-a-s-n-o. Zato se ‘sparčkaj’ s svojim dragim (ali z dobrim prijateljem) in trikrat...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri