Poletni obroki

15. 6. 2012
Deli
Poletni obroki

Ko se boste lotili kuhanja počitniške večerje, poskusite naslednje ...

Na žaru

Namesto pečenega mesa na olju v ponvi si ob poletnih večerih privoščite meso na žaru. Izberite perutninsko meso, ki je zelo zdravo za srce. Lahko ga natrete z mešanico olivnega olja in svežih začimb – rožmarina, česna, črnega popra in okus bo še bolj morski!

Zdrava večerna priloga

Za večerjo vam ni treba kuhati krompirja, testenin ali riža – poleg mesa bo dovolj zelenjavna priloga. Predlagamo vam, da sveže očiščeno zelenjavo skuhajte na pari ali jo popečete na žaru.

Izognite se smetani

Za zgostitev omak ali zelenjavnih juh lahko namesto mastne smetane uporabite drugačne sestavine. Z mlekom in malce moke lahko zgostite vsako omako, za gosto juho pa lahko uporabite moko, ki jo pred tem v posebnem kozarčku zmešate z vodo.

Lahka sadna večerja

Če ste jedli težko kosilo, si za večerjo privoščite vodeno sadje – melone, lubenico... Kot nalašč za osvežitev in sladkanje!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"