Brancin v 'škartocu'

13. 9. 2014
Deli
Brancin v 'škartocu'

Zdrav kot riba v morju, pravimo. Še vedno velja, da so ribe zdrava in kakovostna hrana. Privoščite si jih, kjerkoli. Na tržnici, v restavraciji ali doma.

Za 4 osebe potrebujemo:
  • 800 g fileta brancina
  • 1 veliko bučko, narezano na rezance
  • 1 steblo zelene, narezano na rezance
  • 1 papriko, narezano na rezance
  • 10 izkoščičenih in narezanih črnih oliv
  • 2 sesekljana stroka česna
  • oljčno olje
  • rožmarin
  • drobnjak
  • belo vino
  • maslo
Priprava:

1. Bučko, zeleno in papriko očistimo, operemo in narežemo. Vse skupaj damo v skledo, solimo in pomešamo s sesekljanim česnom, narezanimi olivami, drobnjakom in rožmarinom.

2. Odrežemo štiri večje pravokotne liste papirja za peko. Vsak list prepognemo na polovico po diagonali. Robove papirja premažemo z maslom. Na eno polovico položimo kos fileta, po okusu ga solimo. Na file naložimo pripravljeno zelenjavo in pokapljamo z oljčnim oljem ter belim vinom. Z drugo polovico papirja prekrijemo ribo in robove stisnemo s pregibanjem, da dobimo škartoc.

3. Škartoce položimo na pekač in približno 20 minut pečemo v pečici, segreti na 180°C.

Čas priprave: približno 40 minut.
Čas peke: približno 20 minut.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek