Dal (rdeča leča) na šrilanški način

18. 12. 2013
Deli
Dal (rdeča leča) na šrilanški način (foto: Mateja Tea Dereani)
Mateja Tea Dereani

Leča nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi.

Sestavine za 2 osebi:
  • 1 čajna skodelica rdeče leče
  • košček alge kombu
  • 1 žlička soli
  • 2 čajni žlički tamarinda
  • 8 karijevih listov
  • kari v prahu
  • kajenska paprika
  • kokosovo mleko v pločevinki
Priprava:

1. Odprite pločevinko kokosovega mleka, ga dobro premešajte in dolijte 2 dela vode. Premešajte.

2. Rdečo lečo operite in jo dajte kuhat skupaj z dvema skodelicama in pol kokosovega mleka.

3. Ko zavre, dodajte tamarind, karijeve liste, sol, kari v prahu in po želji kajensko papriko.

4. Kuhajte 10–15 minut oziroma dokler leča ni mehka.

Recept in foto: Mateja Tea Dereani

Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ