Dieta osebnega trenerja Gašperja Grošlja

20. 2. 2012
Deli

Gašper je eden izmed peščice licenciranih ekspertov FMS. Pravi, da so rezultati najboljša motivacija, zato zagovarja intenzivno delo. Glavna lastnost dobrega trenerja je psihološka priprava stranke, da naredi stvari, ki niso v njenem ‘komfortnem območju’.

Gašper Grošelj, po poklicu diplomirani ekonomist, ki ravno končuje magisterij, je bil v srednji šoli tekmovalen gorski kolesar in član košarkarske ekipe na gimnaziji, med zimskimi pripravami je spoznal fitnes in se tam tudi zadržal.

Od tega je zdaj že 15 let, zadnjih pet let obiskuje fitnes kot profesionalni osebni trener. Je eden izmed peščice licenciranih ekspertov FMS (test funkcionalnega gibanja) ter strokovni sodelavec v oddaji Dobro jutro na RTV SLO.

Pristop in filozofija

Pogovoru, v katerem varovanec Gašperju zaupa svoje dosedanje navade gibanja in prehranjevanja ter končne cilje, sledijo meritve telesnih mer in sestave telesa.

Po temeljnih meritvah sledijo meritve funkcionalnega telesnega gibanja z metodo FMS, na podlagi katerih se sestavi primeren sistem treninga glede na gibalno zmogljivost vsakega posameznika, in skupaj s spremenjeno prehrano se začne trenažni proces.

Gašper pravi, da so rezultati najboljša motivacija, zato zagovarja intenzivno delo. Pravi, da je glavna lastnost dobrega trenerja psihološka priprava stranke, da naredi stvari, ki niso v njenem ‘komfortnem območju’.

Največji uspeh

Meni, da je velik uspeh dosegel z Zvezdano Mlakar, ki je pri 52 letih dokazala, da se s pravilnim načinom in trdim delom v nekaj mesecih lahko telo popolnoma spremeni (tri konfekcijske številke manj, devet kilogramov manj in 13 centimetrov manj v pasu), poleg vrhunske pripravljenosti pa sta odpravila tudi bolečine v hrbtu in izboljšala splošno gibljivost telesa.

Pri drugih strankah pa ni nenavadna izguba od 15 do 20 kilogramov v treh oziroma štirih mesecih, ob pravem načinu dela je celo pričakovana.

Jedilnik

  • Zajtrk: omleta iz jajc (2) in zelenjave (šparglji, rdeča paprika, špinača, paradižnik)
  • Malica: hruška in grški jogurt z brazilskimi oreški
  • Kosilo: puran na žaru z zelenjavo na žaru in divjim rižem
  • Malica: jabolko z oreški
  • Večerja: pečen filet lososa (ali kos pašne govedine) na posteljici iz rukole in motovilca
  • Pred spanjem: kočarski sir (ali skuta) z borovnicami, rahlo prelit s hojevim medom (za okus) in potresen z naribano temno čokolado (70 % kakava ali več). Vse skupaj lahko tudi zmešate kot okusen smoothie.

Pri prehrani je pomembno upoštevati naslednja pravila:

  • Jejte vsaki dve oziroma tri ure.
  • Pri vsakem obroku zaužijte sadje ali zelenjavo.
  • Dnevno vnašajte zdrave maščobe.
  • Ne pijte pijač z več kot 0 kalorijami.
  • Kadar je le mogoče, uživajte ‘pravo’ hrano namesto nadomestkov obroka.
  • Načrtujte vnaprej in pripravite obroke in prigrizke.
  • Uživajte čim bolj raznovrstno hrano.
  • Ne kršite pravil več kot 10 odstotkov časa.

Priporočamo:
Fitnes nasveti Gašperja Grošlja

Košarka spored - da boste na tekočem z rezultati!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"