Domača lečina enolončnica

26. 2. 2012
Deli
Domača lečina enolončnica (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

S popečeno klobaso in slanino.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 l juhe
  • 200 g rjave leče
  • 1 steblo pora
  • 3 korenčke
  • ¼ gomolja zelene
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 300 g kuhane klobase (ali kuhane prekajene šunke)
  • 75 g prešane slanine
  • sol, poper
  • 2 žlici kisa
Priprava:

Približno 800 ml juhe zavrite, dodajte oprano lečo in jo skuhajte po navodilu z embalaže. Pripravite zelenjavo. Pore zrežite na kolute, korenje in zeleno pa na majhne kocke. Zelenjavo dodajte leči približno 15 minut pred koncem kuhanja in skupaj skuhajte do konca.

Maslo raztopite, dodajte moko in jo med mešanjem zarumenite. Prilijte preostalo juho, premešajte in prevrite.

Klobaso oziroma šunko zrežite na rezine V ponvi brez dodane maščobe jih rahlo popecite in dodajte enolončnici. Slanino zrežite na koščke, jih hrustljavo popecite in odcedite na papirnati brisači. Enolončnico začinite s soljo, poprom in kisom. Postrezite jo v globokih krožnikih in obložite s slanino.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"