Čista juha z zelenjavo

21. 3. 2009
Deli
Bujon z zelenjavo.

Sestavine za eno osebo: 40 g regrata, 2 žlički olivnega olja, žlička pinijevih jedrc, 1/2 stroka česna, sol, poper, žlička parmezana, po 90 g korenja, kolerabe in krompirja, 250 ml zelenjavne juhe (instant) 90 g sladkornih strokov.

PRIPRAVA:

1. Regrat preberite, operite in pustite, da se odcedi. Polovici regrata dodajte žličko olja, pinijeva jedrca, očiščen česen, sol, poper in parmesan ter vse skupaj zmeljite, da nastane kaša. Preostali regrat natrgajte na peresca.

2. Korenje operite in olupite, prav tako kolerabo. Krompir olupite, operite in narežite na majhne kocke. Na preostalem olju zarumenite. Zalijte z zelenjavno juho in 10 min kuhajte. Sladkorne stroke sperite, očistite, jih počez razpolovite in dodajte zmesi, ki naj se potem še 2 minuti kuha. Dodajte sol in poper. Potresite z nasekljanim regratom, zraven pa servirajte prej pripravljeno kašo.

Čas priprave: 35 minut

373 kcal; 19 g maščobe B: 13 g; OH: 36 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"