Dušeni piščanec po maroško

13. 4. 2008
Deli
Dušeni piščanec po maroško

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

? kg piščančjih bedrc brez kosti in kože

1 večjo bučko cuketo, narezano na kocke

1 veliko pločevinko čičerke

1 veliko pločevinko paradižnika v kosih ali pelatov

šopek sesekljanega peteršilja za dekoracijo

? jedilne žlice oljčnega olja

sol in poper po okusu

1 skodelico vode ali piščančje

jušne osnove

? čajne žličke kajenskega popra

1 čajno žličko mlete kumine

? čajne žličke mletega cimeta

Priprava

1. V visoki teflonski ponvi ali širokem loncu segrejte oljčno olje na zmerni temperaturi. Bedrca začinite s soljo in poprom po okusu in jih popecite na vročem olju, 2? 3 minute na vsaki strani, da rahlo porjavijo. Dodajte narezano bučko in počasi dušite. Občasno premešajte.

2. Ko se koščki bučke zmehčajo in rahlo porjavijo, dodajte še odcejeno čičerko, pelate, jušno osnovo, kajen­­­­ski poper, kumino in cimet. Temperaturo segrevanja zmanjšajte na minimum in počasi dušite 10? 15 minut, da se meso skuha in zmehča. Po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom ter okrasite s sesekljanim peteršiljem. Zadostuje za 4 porcije.

Priloga

Postrezite s pol skodelice kuhanega kuskusa (pripravljenega po navodilu na embalaži), ki ste mu dodali po dve jedilni žlici rumenih rozin in praženih pinjol ter četrt skodelice sesekljanega peteršilja.

Na porcijo

420 cal, 31 g beljakovin, 41 g ogljikovih hidratov, 15 g maščob (3 g nasičenih), 7 g vlaknin, 610 mg natrija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"