4 recepti za odlične osvežilne frapeje.

Frape iz jagod

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 skodelici očiščenih jagod
  • pest zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 1 dl jagodnega soka
  • olupljena in razkoščičena breskev (lahko tudi iz konzerve)
  • 2 dl jogurta z jagodami
  • žlica lanenih semen
  • žlica lanenega olja
  • agavin ali rižev slad

Jogurt čez noč pustite v zamrzovalniku. V mešalniku zmešajte zamrznjen jogurt, jagode in breskev. Dodajte jagodni sok, laneno olje in lanena semena. Po okusu sladkajte z riževim ali agavinim sladom. Postrezite takoj, z veliko ledu.

Zeleni zmečkanček

Sestavine (za 2 osebi):

  • kozarec mandljevega mleka
  • žlica sesekljanega peteršilja
  • jabolko
  • 2 pomaranči
  • 2 banani
  • malo naribanega ingverja
  • pol limete
  • pest mlade špinače

Sadje in mlado špinačo zmešajte v mešalniku. Dodajte mandljevo mleko, sesekljan peteršilj in nariban ingver. Mešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladke teksture. Postrezite hladno.

Mlečni šejk

Sestavine (za 2 osebi):

  • skodelica sojinega mleka
  • 6 kepic sladoleda
  • žlica sladkorja
  • skodelica razkoščičenih češenj
  • pol skodelice opranih jagod
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj jagod in češenj za okras

V mešalniku zmešajte češnje in jagode. Dodajte sladkor, sojino mleko in sladko smetano. Dobro zmešajte. Dodajte še štiri kepice sladoleda in ponovno mešajte. Šejk prelijte v skodelice in v vsako dodajte po eno kepico sladoleda.

Zmečkanček iz brusnic in zelenega čaja

Sestavine (za 2 osebi):

  • ½ kozarca zamrznjenih brusnic
  • ½ kozarca zamrznjenih gozdnih sadežev
  • banana
  • pol skodelice ohlajenega zelenega čaja
  • 1 dl sojinega mleka (z okusom vanilje)
  • žlica medu

V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite kremasto teksturo.

Recepti in priprava: Domagoj Frisch, foto: Maja Danica Pečanić

Sorodni članki

Domači, presni sladoledi

Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, riževo, ovseno), med (javorjev sirup) in mešalnik.
None

Veličastne beljakovine

8 odličnih virov beljakovin, ki se ne bodo odplazili z vašega krožnika.

Recepti: Doma pripravljene vode z okusom

Ste v trgovini kdaj vzeli v roke plastenko vode z okusom in preverili njene sestavine?

Izbor uredništva

Popestrite vadbo s 3 odličnimi vajami v naravi

Razbijte monotonost! Naše okolje nam ponuja različne možnosti za treniranje. Izkoristite ga.

Več...

V živo: 72 urna humanitarna akcija Srce Sloveniji

27. avgusta se bo s skokom v morje na plaži v Kopru pričela 72 urna humanitarna akcija Srce Sloveniji. Pridružite se ekstremnemu...

Več...

Le še teden dni do začetka priprav na Ljubljanski maraton 2014!

Začnemo 2. septembra ob 18. uri. Če še niste prijavljeni, imate zdaj priložnost, da to storite.

Več...


Najbolj brane vsebine

8 slabih navad, za katere si niste mislili, da so tako slabe

So navade, ki jih opustimo, ker se nam zdijo slabe, in so navade, ki jih obdržimo, čeprav vemo, da niso najboljše. In čeprav se vam mogoče kakšne stvari ne zdijo tako grozne, vas moramo žal razočarati: te male razvade lahko pustijo veliko slabih posledic – seveda na zdravju in posledično sreči. Torej, pojdimo pogledat osem največjih 'malih' nezdravih navad, ki se jih morate zares odvaditi.
Več...

Športno srce

ŠAli ste vedeli, da še tako "zdrav" človek vsakodnevno dožživi kar nekaj aritmij?
Več...

Ali jabolčni kis res pomaga pri hujšanju?

Zagovorniki hujšanja z jabolčnim kisom trdijo, da kis izpira maščobe v debelem črevesu, pomaga telesu prebaviti hrano in zmanjšuje tek. Torej, ali jabolčni kis res pomaga pri izgubljanju teže?
Več...

6 razlogov, zakaj je dan dobro začeti s toplo limonado

Ritual, ki prihaja iz ayurvede, prinaša cel kup zdravju dobrodejnih učinkov.
Več...

Video: Top 5 živil, ki 'ubijajo' trdovratne maščobe okoli trebuha

Če si želite ravnega trebuha, brez odvečnih maščobnih oblog, niste edini. Pa tudi vi v želji, da bi čim prej dosegli omenjeni cilj, iščete le informacije o tem, česa ne smete početi, čemu se morate izogibati in katerih živil ne smete uživati?
Več...


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri