Solata caprese s testeninami

24. 4. 2009
Deli
Solata caprese  s testeninami

Originalna solata izvira iz Italije. Obvezne sestavine so sveža mocarela, češnjevi paradižniki, bazilika, oljčno olje, poper in sol.

Sestavine: 6 svežih belušev, po dolžini narezanih na tanke rezine , 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni), 3 veliki paradižniki, narezani na majhne kocke, ? skodelice kuhanega graha (lahko odcejenega iz slanice), 1 skodelica mocarele, narezane na rezine, ? skodelice sveže sesekljanih listov bazilike, svež sok ene limone, ? skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, sol in sveže mleti poper po okusu.

Priprava

1 Zavrite vodo v loncu, dodajte re­­­zine belušev in jih kuhajte 3? 5 minut. Iz lonca jih poberite s pe­­­nov­­­­­­ko in jih na hitro potopite v skledo z mrzlo vodo, da se ohladi­­jo. Ponovno jih odcedite.

2 Nato v vročo vodo stresite rezan­­­ce in jih hitro pogrejte (30 sekund). Dobro odcejene pretresite v večjo skledo. Dodajte beluše in vse pre­­os­­tale sestavine: paradiž­­nik, grah, mo­­­­carelo, baziliko, limonin sok, oljčno olje. Solite in poprajte po oku­­­­su ter nežno premešajte. Zadostuje za 4 porcije.

386 kalorij, 8 g beljakovin, 12 g ogljikovih hidratov,

35 g maščob, 7 g vlaknin.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"