Odličen kostanjev kruh

13. 10. 2017
Deli
Odličen kostanjev kruh (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Vam je ostalo še kaj kostanja? Če ste že siti pečenega, ga pripravite na drugačen način – na primer v kruhu.

Kostanjev kruh

Sestavine:
  • 200 g kostanjeve moke
  • 300 g koruzne moke brez glutena
  • 17 g vinskega kamna
  • 1 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke kristalnega sladkorja
  • 40 ml olivnega olja
  • 400 ml mlačne vode
  • 125 g kuhanega in očiščenega kostanja
  • 2 žlici suhe limonine trave
  • 50 g pinjol
Priprava:

V skledo stresemo koruzno in kostanjevo moko. Dodamo vinski kamen, sol in sladkor. Premešamo. Suho mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem ter z leseno žlico dobro premešamo. Dodamo grobo zdrobljen kostanj, limonino travo in pinjole. Premešamo. Testo za kostanjev kruh pustimo v skledi. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.

Testo stresemo na pekač, ki smo mu dno prekrili s peki papirjem. Oblikujemo hlebček. Z ostrim nožem naredimo nekaj zarez. Pekač s hlebčkom testa postavimo v ogreto pečico na 190°C, in sicer za 55 minut.

NASVET: Kostanjev kruh je okusna ideja za zajtrk, saj se odlično poda k maslu, marmeladi, medu in jogurtu.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha; recept je bil objavljen v reviji Liza

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord