Paradižnikov sorbet z baziliko

Čeprav mnogi baziliko povezujejo z italijansko kuhinjo, paradižnikom in testeninami, pa se bazilika odlično poda tudi k sladoledom. Pripravili smo zanimiv recept - paradižnikov sorbet z baziliko.

Sestavine za 4 osebe:
  • 3 pločevinke olupljenih celih paradižnikov (po 400 g)
  • ½ šopka bazilike
  • 3 žlice vodke
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 1–2 žlički šerijevega kisa
  • sol, poper
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • vorčestrska omaka
Priprava:

Paradižnike odcedite in jih po dolgem narežite. Odstranite jim semenje in tekočino. Dobro jih odcedite, da ostane približno 500 g paradižnikovega mesa. Baziliko oplaknite, osušite in sesekljajte.

Skupaj s paradižnikom, vodko, agavinim sirupom in kisom jo zmeljite v pire. Pire začinite s soljo, poprom, kajenskim poprom in vorčestrsko omako. Pire denite v kovinsko posodo, jo pokrijte s folijo in postavite v zamrzovalnik za od 3 do 5 ur.

Po približno 2 urah maso premešajte in nato še vsakih 30 minut. Sorbet postrezite v ohlajenih skodelicah in ga okrasite z lističi bazilike.

Sorodni članki

Odlični recepti z baziliko

Bazilika je značilna začimba italijanske kuhinje in nepogrešljiva pri jedeh iz paradižnika. Odlično pa se poda tudi k testeninam, solatam in rižotam. Pripravili smo nekaj odličnih...

Paradižnik z mocarelo in bučnimi semeni

Za 4 osebe potrebujete: 8 paradižnikov, 3 kroglice mocarele (po 125 g), 1 šop bazilike, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici belega balzamičnega kisa, sol, poper, 2 žlici bučnih semen

Izbor uredništva

Trening z neskončno kombinacijo vaj

Za današnji trening smo jih izbrali pet. Da boste močni, hitri, gibljvi in vzdržljivi.

Več...

Preverite, koliko so stara vaša ušesa

Od vseh čutil je uho najbolj obremenjeno. Slušni organ uporabljamo nenehno, njegovo delovanje pa se nam zdi povsem samoumevno...

Več...

Video: Vaje z valjčkom za odpravljanje celulita

Celulit ... tema, ki ji v tem letnem času zagotovo namenjamo veliko pozornosti in okoli katere še vedno kroži veliko zmotnih prepričanj.

Več...


Najbolj brane vsebine

So nadomestki obroka res to, kar trdijo, da so?

Dopolnila beljakovin v prahu niso noben bavbav, pravzaprav so lahko zelo priročen in v primeru sirotke nadvse zdrav primer hrane.
Več...

S hrano do energije

Ko boste naslednjič brez energije, namesto po kavi posezite po hrani, ki je nadomestek za energijo.
Več...

Očarljiva vzhodna Tirolska: v objemu pristnih naravnih lepot

Želite uživati v vsem, kar vam lahko podari narava, in si spočiti ob vrhunski wellness postrežbi nedaleč od doma? Avstrijski narodni park Visoke Ture (Hohe Tauern) in dolina Hochpustertal na vzhodnem Tirolskem vam ponujata nepozabno doživetje v osrčju naravnih znamenitosti in sodobne arhitekture.
Več...

Zakaj se tašča in snaha včasih težko sporazumeta?

Poznate kako sitno taščo in njenega sina, ki je kljub soprogi in lastni družini še vedno ostal 'mamin sinček'?
Več...

Zgodba o uspehu: Vsi so mi govorili, da nikoli ne bom suhica

Že kot majhna sem bila močnejše postave. Jedla sem vnaprej, da ja ne bom ostala brez energije, vedno sem vse pojedla, tudi če je bilo veliko preveč zame. Doma so mi govorili, da imam pač tako konstitucijo, da nikoli ne bom suhica. 
Več...


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri