Rdeča pesa v solati

28. 2. 2013
Deli
Rdeča pesa v solati

Rdeča pesa vsebuje veliko vlaknin ter visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Je prava zaveznica zdravja.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g rdeče pese
  • sol
  • 2 čebuli
  • 5 žlic kisa
  • 100 ml juhe
  • poper
  • 5 žlic orehov
  • 2 biopomaranči
  • 300 g motovilca
  • 50 g sesekljanih orehov
Priprava:

Rdečo peso očistite in jo glede na velikost kuhajte v vreli osoljeni vodi od 30 do 45 minut. Peso odcedite, olupite in zrežite na tanke rezine. Čebulo olupite, sesekljajte in dodajte k pesi. Kis, juho, sol, poper in olje zmešajte v preliv.

Eno pomarančo operite pod vročo vodo in jo osušite. S posebnim nožkom pomarančno lupino narežite na tanke trakove. Obe pomaranči na debelo olupite, da odstranite tudi belo plast pod lupino, in izrežite fileje. Fileje in 2/3 preliva primešajte k rdeči pesi in pustite stati približno 30 minut.

Motovilec operite, očistite in osušite. Zmešajte ga s preostalim prelivom in razdelite po krožnikih. Dodajte rdečo peso in solato okrasite s trakovi pomarančne lupine in orehi.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek