Recept: Čokoladni mousse z grškim jogurtom

31. 7. 2014
Deli
Recept: Čokoladni mousse z grškim jogurtom (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Grški jogurt je tako slasten in kremast. Ker njegov okus ni kisel, je odličen tudi za pripravo takšnih sladic, kot je spodnja.

Sestavine:
  • 250 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 1 skodelica mleka z manj maščobami
  • 1 žlica rjavega sladkorja (oziroma sladila po vašem okusu)
  • ščepec soli
  • 2 skodelici grškega jogurta (gostejši je, boljši bo)
  • 1 žlica amaretta (neobvezno)
Priprava:

1. Čokolado zdrobite na čim manjše koščke in stopite na sopari. Mleko segrejte (ne zavrite!) in dodajte sladkor ter ščepec soli. Temperatura med segrevanjem naj ne bo previsoka.

2. Stopljeno čokolado dodajte mleku in pustite 1 minuto povsem pri miru. Nato nežno in počasi premešajte. Odstavite z ognja in nadaljujte z mešanjem.

3. Jogurt dajte v večjo posodo in stepite z vilicami. Če se je na jogurtu nabrala tekočina, jo odlijte.

4. Čokoladno mešanico ponovno premešajte in prelijte k jogurtu. Po želji dodajte liker. Mešajte, da dobite kremasto zmes (približno 3 minute).

5. Mousse prelijte v kozarčke in za dve uri postavite v hladilnik, še bolje kar čez noč. Postrezite ohlajeno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord