Vitaminska solata z avokadom

1. 3. 2013
Deli
Vitaminska solata z avokadom

Avokado vsebuje več ubijalskega beta sitosterola kot katerokoli drugo sadje. Zreducira absorpcijo holesterola iz hrane.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g pečenega ali kuhanega piščančjega mesa
  • 4 stebla zelene
  • 4 mandarine
  • 2 avokada
  • 2–3 žlice limoninega soka
  • 120 g solatne majoneze
  • 100 g kisle smetane
  • 1 žlico kisa
  • 1 žličko karija v prahu
  • sol, poper
  • 40 g orehov
Priprava:

Piščančje meso zrežite na grižljaj velike koščke. Pripravite zeleno in jo zrežite na tanke rezine. Zelenje prihranite.

Iz 1 mandarine iztisnite sok, preostale pa olupite in jih razdelite na krhlje. Avokado prerežite na pol, mu odstranite koščico in meso izdolbite. Avokadovo meso na drobno narežite in takoj zmešajte z limoninim sokom.

Majonezo zmešajte s kislo smetano, kisom in od 4 do 5 žlicami mandarininega soka. Preliv začinite s karijem, soljo in poprom.

Zelenje z dveh stebel zelene na drobno narežite in vmešajte v preliv. V skledi zmešajte meso, zeleno, mandarine, avokado in preliv. Solato pustite stati približno 10 minut. Med tem sesekljajte orehe in jih posujte po solati.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek