Recept: File skuše na gorčičnem pireju

9. 6. 2015
Deli
Recept: File skuše na gorčičnem pireju (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

Zakorakali smo v tople poletne dneve in nedvomno je to pravi čas za užitke na prostem. Nepogrešljivi v dolgih toplih dneh pa so zagotovo pikniki v družbi svojih najbližjih in prijetnih sončnih žarkov, za katere vam priporočamo pripravo bogate in okusne ribje pojedine.

Tokrat se je kuharski mojster Valerio Lutman odločil pripraviti file skuše Rio Mare. Ti so resnično posebni. Prepoznali jih boste po odličnem okusu in mehkem belem mesu, ki je popolnoma očiščeno.

File skuše na pireju

Sestavine:
  • 4 konzerve Rio Mare skuše v oljčnem olju
  • 400 g krompirja
  • 60 g kisle smetane
  • 40 g gorčice z gorčičnimi semeni
  • mleko (po potrebi)
  • čebula
  • čemaž
  • moka
  • olje
  • sol
  • beli poper
  • maslo
Priprava:

Najprej skuhamo krompir in ga pretlačimo. Dodamo kislo smetano, gorčico z gorčičnimi semeni in posolimo. Po potrebi prilijemo še vrelo mleko, da pire pridobi na gostoti.

File skuše opečemo na vroči teflonski ponvi z obeh strani. Čebulo narežemo na kolobarje, pomokamo in ocvremo v olju ter popivnamo na servieti.

V preostanek kisle smetane dodamo sol, poper ter malce svežega, sesekljanega čemaža. Pazljivi bodite, da ga ne dodate preveč, da ne prekrije okusa ribe.

Takole, na pire položimo opečeno skušo, dodamo ocvrto čebulo in polijemo z malce omake.

Dober tek!

Video produkcija: Danijel Čančarević

Valerio Lutman pripravlja file skuše na gorčičnem pireju