Recept: Sardele na kremni polenti z rdečo peso in čipsom

24. 6. 2015
Deli
Recept: Sardele na kremni polenti z rdečo peso in čipsom (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

Poskusite to odlično in hitro pripravljeno jed - sardele na kremni polenti z rdečo peso in zelenjavnim čipsom.

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 pločevinke Rio Mare sardin v oljčnem olju (120 g)
  • 80 g koruznega zdroba
  • 600 g vode
  • 200 g mleka
  • 30 g masla
  • 1 rdeča pesa
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 0,5 dl pesinega soka
  • 1 žlica Ponti glasse z balzamičnim kisom
  • sol 
  • olje za cvrtje
  • oljčno olje
  • majaron
Priprava:

1. Vodo, mleko in maslo zavrite ter v njej zakuhajte polento.

2. Peso skuhajte, olupite in narežite na kocke.

3. Z lupilcem olupite korenje in olupke ocvrite v vročem olju. Na tanke ploščice narežite še krompir in ga ravno tako ocvrite. Tako korenje kot krompir dobro popivnajte na papirju, da se znebite odvečne maščobe.

4. Oljčno olje nalijte v posodo, dodajte majaron, zmiksajte in precedite skozi ozko cedilce ali gazo. Tako boste dobili zeliščno olje s katerim boste popestrili vašo jed.

5. V sok rdeče pese zamešajte glazuro balzamičnega kisa in na pari segrejte še sardine.

Razvajajte svoje goste:

Na polentino kremo položite še tople sardine, jih obložite s kockami rdeče pese in zelenjavnim čipsom. Pokapajte z majaronovim oljem in sokom rdeče pese z glasso z balzamičnim kisom.

Pa dober tek!

Valerio Lutman pripravlja sardele na kremni polenti z rdečo peso in čipsom