6 vrst buč, ki vam popestrijo jesenski jedilnik

25. 9. 2014
Deli

Zdaj je vrhunec plodov z bogatimi oblikami. Nove sorte postrežejo z najboljšim okusom ter bujno raznovrstnostjo barv in oblik.

'Butternut''Butternut'

spada med najboljše jedilne buče. Ker je peščišče pri plodovih v obliki steklenice, majhno, je izplen masleno nežnega oplodja velik.

'Blue Kuri'

je japonska sorta s sivo-modro lupino in oreškasto notranjostjo. Teža ploda variira med 1 in 2 kg.

'Blue Ballet'

ima na rastlino le 1–2 turkizna do modro zelena plodova z rahlo mokastim, rumeno oranžnim mesom.

'Jack be Little''Jack be Little'

večinoma jemljemo kot miniaturno ali okrasno bučo. Le 150 gramov težki mladi plodovi so primerni za polnjenje in pečenje. Nasvet: del buč pustite, da dozori za jesenski okras.

'Vegetable Spaghetti'

je videti kot melona. Meso med kuhanjem celega ploda razpade v vlakna, debela kot špageti.

'Sweet Dumpling'

majhna, okrogla okrasna in jedilna buča s kremno belo osnovno barvo, zelenimi črtami in blagim okusom po lešnikih, je posebno okusna, če plodove pečete ali dušite z lupino.

Nasvet: vse sorte je mogoče še tedne hraniti v hladnem prostori pri 12–17 °C in približno 70-odstotni vlažnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord