Pirin kruh brez kvasa

8. 3. 2016
Deli
Pirin kruh brez kvasa (foto: Profimedia)
Profimedia

Pirin kruh je bogat z vlakninami, ima pa tudi več beljakovin kot beli kruh in manj škroba. Pirin kruh brez kvasa je še posebej enostaven za speči, a tudi izredno okusen v kombinaciji z enostavnimi namazi iz skute.

Sestavine:
  • 450 g pirine moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 300 ml tekočega jogurta
  • 150 ml radenske
  • sol, olje
Priprava:

Pečico segrejemo na 200° C.

Zmešamo moko in pecilni prašek ter dodamo jogurt, razredčen z radensko, sol, oljčno olje. Zmes z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke, oblikujemo v 2 mali štruci. Gnetenje ni potrebno.

Damo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 30 minut pri 200 °C, nato znižamo temperaturo na 180 °C ter pečemo še 20 minut.

Poskusite recepte:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ