RECEPT: Preprosta čokoladna veganska torta

18. 4. 2016
Deli
RECEPT: Preprosta čokoladna veganska torta (foto: Lisa Čarovnija okusa)
Lisa Čarovnija okusa

Čokoladna torta brez mleka, jajc, belega sladkorja in bele moke? Ni problema! Preizkusite ta preprost recept za vegansko torto, ki ga je pripravila Mateja Tea Dereani, avtorica štirih veganskih knjig.

Mateja Tea Dereani se z zdravo prehrano ukvarja že 20 let. Je avtorica štirih knjig, vodila je več kot 500 kuharskih delavnic in izobraževanj, organizira delavnice v šolah in vrtcih za učenje in verjame v ekološko hrano, ki ni živalskega izvora.

"Zaradi svojega zdravja, da ne obremenim svojega telesa, da imam več energije in bolj jasne misli," pravi. 

Preverite njen recept za vegansko čokoladno torto, ki jo je resnično preprosto pripraviti in vredno preizkusiti. 

Sestavine za testo:
  • 40 dag črne moke
  • 8 dag koruznega škroba
  • 3,5 dag pecilnega praška
  • 4 dag kakava/8 žlic olja
  • 2 dcl javorovega sirupa
  • 3,3 dl sojinega ovsenega ali kakšnega drugega napitka/jabolčni sok
  • borovničeva marmelada
  • posušen nastrgan kokos
Priprava:

Za testo z mešalnikom zmešamo vse naštete sestavine, ga stresemo v namaščen in pomokan pekač in pečemo 40 minut pri 200 °C. Ohladimo.

Hladno in pečeno torto enkrat ali dvakrat prerežemo – vsako plast malce polijemo z jabolčnim sokom in namažemo z borovničevo marmelado.

Torto povrhu namažemo z marmelado in potresemo s kokosom.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ