Solata iz črnega fižola in citrusov

20. 3. 2015
Deli
Solata iz črnega fižola in citrusov (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Odlična solata, ki se prileže ob vsakem času. Poskrbi za obilico vitaminov in obudi prijetne spomine na poletje.

Premešajte vse sestavine v veliki skledi.

Za 6 porcij:
  • 1 velika čebula, sesekljana (2,4 dl)
  • 1 rdeča paprika, z odstranjenim semenjem in sesekljana (2,4 dl)
  • 6 pomaranč, razdeljenih na krhlje (3,6 dl)
  • 2 žlički nastrgane pomarančne lupinice
  • 0,6 dl svežega pomarančnega soka
  • 3 žlice svežega limetinega soka
  • ½ žličke mlete rimske kumine
  • ¼ do ½ žličke tabasca ali druge pikantne omake
  • 1,2 do 2,4 dl sesekljanega koriandra
  • 1 kg vloženega črnega fižola, odcejenega in oplaknjenega
  • rukola ali mlada špinača
Priprava:
  1. V ponvi s površino proti prijemanju, na srednje močnem ognju prepražite čebulo in papriko, da se zmehčata. Po potrebi prilijte pomarančni sok ali vodo. Denite na stran.
  2. Denite pomarančne krhlje v veliko skledo.
  3. V skledi zmešajte pomarančno lupinico, pomarančni sok, limetin sok, rimsko kumino in tabasco.
  4. Pomarančnim krhljem dodajte mešanico čebule, koriandra in fižola. Prelijte mešanico sokov in premešajte, da se sestavine prepojijo. Postrezite na posteljici iz rukole ali mlade špinače.
Različica:

Čebulo in papriko pustite v presni obliki, izpustite tabasco in dodajte malo balzamičnega kisa.

Recept iz knjige Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni, avtor Caldwell B. Esselstyn Jr., dr. med.; knjiga je izšla pri založbi Planet, foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"