Zelenjavni zavitki Samosas

30. 3. 2015 | Vir: Lisa
Deli
Zelenjavni zavitki Samosas (foto: Sašo Šketa)
Sašo Šketa

Privoščite si drugačen prigrizek - pripravite zavitke iz zelenjave. Namig: tudi gostje jih bodo zelo veseli.

Za 8 zavitkov:
  • 800 g bučk (tri srednje velike)
  • tri žlice olivnega olja
  • pol žličke kajenskega popra 
  • tri žlice limoninega soka
  • 50 g lanene moke (v kavnem mlinčku zmleta lanena semena)
Nadev:
  • 120 g bučk
  • 50 g sončničnih semen 
  • dva suha paradižnika
  • žlica kurkume
  • pol žličke kajenskega popra
  • žlica limoninega soka
  • strok česna 
  • ingver
  • žlička agavinega soka
  • majhen paradižnik
  • dva lista blitve
  • pol srednje velike čebule
Priprava:

Sestavine za zavitke zmešamo v mešalniku (ali blenderju), da dobimo gladko maso. V obliki kvadrata jo enakomerno porazdelimo na dva pladnja dehidratorja. Po osmih urah sušenja na eni strani obrnemo in sušimo še slabo uro na drugi strani. Testo z vsakega pladnja razrežemo na štiri enako široke trakove.

Sestavine za nadev dobro premešamo v mešalniku. Nato pa v nadev dodamo še na drobno narezan paradižnik, dva lista blitve in pol srednje velike čebule.

Samoso je treba le še zaviti v trikotno obliko in jo napolniti z nadevom.

Recept je prispeval Sašo Šketa – avtor strani Presno.si, v reviji Lisa

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"