Nikotin proti demenci

Starostniki, ki trpijo za prvimi znaki demence, si lahko izboljšajo spomin z uporabo nikotinskih obližev, ki dokazano izboljšujejo kognitivne sposobnosti.

Ženske in kajenje - kako vam lahko kajenje škoduje?

Večina žensk se zaveda, da kajenje lahko povzroči raka na pljučih, srčne bolezni in predčasno smrt. Kar morda ne vedo, je dejstvo, da...

Ali poskušate zanositi?

Raziskave kažejo, da kajenje škodi jajčnikom, saj lahko povzroči genetske nepravilnosti. Kajenje tudi poveča možnost spontanega splava in možnost zunajmaternične...

Kako prenehati kaditi z NICORETTE®

Pot do dokončnega prenehanja kajenja je lahko tudi enostavna!

Izkoristite pomoč pri odvajanju od kajenja

  Zdravilo Nicorette je namenjeno za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjšanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar...

9x več možnosti za prenehanje kajenja¹

December je mesec veselja, hkrati pa tudi čas sprejemanja novoletnih zaobljub. Kadilci se odločijo prenehati kaditi, a samo volja do prenehanja včasih...

Na Islandiji cigarete le še na recept

Nov islandski zakonski predlog bo, če bo sprejet, kajenje razglasil za odvisnost. To pa bi za vse kadilce pomenilo, da bi dobili cigarete le še na recept. Namen tega zakona je zaščiti otroke in mladostnike, ter jim preprečevati, da bi vstopili v svet te odvisnosti, ki škoduje zdravju in je vzrok za nastanek mnogih bolezni.

7 korakov do svobode (brez cigaret)

Menda kriza oziroma neznosna želja po cigareti traja od 3–4 minute. Če zdržite 10 minut, bo želja popustila. Ti simptomi se pojavljajo predvsem pri odvisnikih, kjer po cigareti hlepi že ves metabolizem. Tisti, ki so samo fizično odvisni od cigarete, imajo nekoliko lažje delo, saj morajo zaposliti le roke.

Izmišljotine o nikotinu

Vsi se zavedamo nevarnosti, ki jih prinaša kajenje, toda kakšno vlogo igra nikotin pri odvisnosti od kajenja? Ali je nikotin res najbolj nevarna sestavina v cigaretah?

5 naj destinacij za nekadilce

Spletna stran Tourism-review je objavila pet idealnih destinacij za nekadilce. Če ste nekadilec in želite, da vas kadilci ne ovirajo na počitnicah, potem vam predstavljamo 5 naj nekadilskih držav.
None

Na vsakih 15 cigaret ena mutacija DNK

Kadilci naj bi za vsakih petnajst pokajenih cigaret utrpeli eno mutacijo DNK, ugotavlja študija.
None

Kajenje bolj ogroža ženske

Ženske so bolj občutljive na škodljive posledice kajenja kot moški, je pokazala raziskava.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri