40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

par-narava

Se spomnite, kdaj ste nazadnje spili skodelico kave s prijateljem kot v »starih dobrih časih«? Brez surfanja po družbenih omrežjih torej?

Si sploh predstavljate dan brez družbenih omrežij?

Tudi če niste med tistimi, ki ob objavi na Facebooku napeto čakajo in zbirajo všečke, si vzemite odmor in dvignite pogled z vaše elektronske naprave.

Postavite meje.

Vsak dan preživite na družbenem omrežju eno do dve minuti. Nastavite alarm za 15 minut. Ko telefon zazvoni, si lahko ponovno privoščite dve minuti Facebooka. Potem postopoma podaljšujte čas za 'pavzo' - na 20 miut, 25 minut itd. Omejevanje časa, ki ga preživite na omrežjih, vam bo pomagalo sprostiti napetost in povečati zbranost.

Vzemite si odmor.

Bistvo odmora je, da si možgani odpočijejo. Namesto preverjanja novih statusov na Facebooku, si raje vzemite čas za sprehod, branje ali kavo s prijateljem. Kadar so možgani »utrujeni«, je najbolje, da se odklopite od tehnologije.

Skrijte objave, ki jih ne potrebujete.

Več sto prijateljev na družbenem omrežju pomeni na tone objav dnevno. Skrijte vse, ki jih ne poznate zares, ali o njih ne potrebujete vedeti vsega. Ne bo odveč, če boste odstranili tudi te, katerih objave vas spravljajo v slabo voljo. Prikrajšani boste le za nekaj stresa.

Brez izgovorov

Ničesar ne boste zamudili, če obvestila na Facebooku pregledate šele naslednji dan. Nobena objava ni tako pomembna, da si ne bi morali privoščiti dneva brez družbenih omrežij in te minute raje preživeli s istimi, ki vam veliko pomenijo.

Današnji izziv

Za en dan se izpišite iz vseh družbenih omrežij.

Potem pa ...

  • pojdite na kavo s prijateljem,
  • peljite ljubljenčka na daljši sprehod,
  • skupaj s partnerjem skuhajta kosilo,
  • preberite še kakšno knjigo,
  • pojdite v naravo ...

Preverite:

In preberite še, zakaj srečni pari ne delijo svojega življenja na družbenih omrežjih

Sorodni članki

6 načinov, kako se večkrat odklopiti od elektronskih naprav

Ker smo vsak dan primorani uporabljati elektronske naprave tako in drugače, je še toliko bolj pomembno, da si znamo vzeti tudi čas zase in se odklopiti. Če upoštevate te nasvete…

Zakaj naše telo nujno potrebuje odmore

Sproščujoč dopust je sijajna stvar. Za srečo, zdravje in dobro počutje pa so veliko bolj pomembni kratki premori v vsakdanjem življenju.

Kaj se zgodi, če prenehate z uporabo družbenih omrežij?

Brez družbenih omrežij si življenja skoraj ne predstavljamo več. Toda kaj se zgodi, če naredimo nepredstavljivo in se iz poplave informacij (vsaj začasno) izklopimo?
Najbolj brane vsebine

V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Nekatere stvari so univerzalne, tisti mali užitki v katerih lahko uživamo vsak dan. Vendar astrologi pravijo, da bi se morali v letu 2019 preizkusiti tudi v naslednjih hobijih oz. izzivih.
Več...

Bi morali za viden napredek trenirati vsak dan?

Koliko vadbe je pravzaprav potrebno za dobre rezultate, ali ko se na primer pripravljate na športno tekmovanje ali želite izboljšati svoj najboljši čas?
Več...

Strategija, ki jo uporabite, če vam otrok nesramno ugovarja in odgovarja

Za otroka je povsem normalno, da gre skozi različne faze, tudi skozi fazo trme in tisto, v kateri testira potrpljenje staršev z nesramnim ugovarjanjem ali kričanjem.
Več...

5 zahrbtnih razlogov, zaradi katerih jeste več, kot bi si želeli

Naučite se, kako spet prevzeti nadzor nad svojim življenjem.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri