40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

pisanje-dnevnika

Bi verjeli, da za bolj produktiven dan potrebujete le nekaj minut načrtovanja? Sledite spodnjim korakom in ugotovite, koliko stvari lahko naredite le v enem dnevu.

1. korak: vzemite dva prazna lista papirja in pisalo. Nato si vzemite minuto ali dve in na prvi list napišite vse, kar bi danes lahko postorili.

2. korak: izberite 3 stvari, ki jih morate nujno narediti danes in jih podčrtajte.

3. korak: izberite 2 stvari, ki bi jih lahko še opravili, če vam bo ostalo dovolj časa in jih obkrožite.

4. korak: na drugi list papirja napišite, koliko je ura. Med najpomembnejšimi (2. korak) izberite najlažje ali najhitrejše opravilo, ga pripišite in se ga lotite.

5. korak: odkljukajte tisto, kar ste že naredili. Nato se lotite naslednjega opravka in ne pozabite napisati, kdaj ste začeli.

Brez izgovorov

Tudi svojim ciljem in novim navadam lahko sledite na podoben način. Zapisujte si jih in ob koncu dneva tiste naloge, ki ste jih opravili, prečrtajte. Zapisanih ciljev namreč ne bomo kar tako pozabili, ko bomo videli, koliko smo jih že opravili, pa bo to dodatna motivacija.

Današnji izziv:

Zvečer si torej vzemite minuto za zapis svojega prvega cilja. 

Kako to naredite? Nam je všeč najbolj preprosto - tabela. Vi seveda poiščite vam najljubši način – morda je to pisanje dnevnika, sledenje ciljem s pomočjo aplikacije ...

Kako pa deluje tabela? Na list papirja narišite tabelo (glejte spodaj). V prvi vrstici označite dneve, v prvem stolpcu pa cilje oz. nove navade, ki jih želite usvojiti. Danes bo v stolpcu torej pisalo: Produktiven dan. Jutri bo morda že nekaj novega. Ali pa tretji dan. Vi boste stolpec zapolnili s tistimi, ki jim vi želite slediti.

Nato je vse, kar morate storiti to, da si zvečer vzamete minuto, in pobarvate okence, če ste nalogo opravili.

In ko zapolnete tabelo? Nadaljujte. Pripravite novo, za naslednji mesec. In tako nadaljujte.

Tabelo si lahko tudi natisnete in pripnete na vidno mesto. Naj vam olajšamo delo. Spodnjo tabelo boste našli na povezavi TUKAJ.

Tabela sledimo svojim ciljem

Pomembno: ničesar ne počnemo pod pritiskom. Nič zato, če nekaj okenc ostane praznih.

Še dobra stran pisanja: z zapisovanjem se zelo dobro spoznamo, spoznamo svoje navade, pisanje nas nauči discipline in osredotočenosti ter zagotovo pomaga pri doseganju ciljev.

Ste se nam pravkar pridružil? Super! Hitro preverite, kakšen je bil prvi izziv.

Prijavite pa se na povezavi 40 dni brez izgovorov.

Čakajo vas tudi lepe nagrade, ki jih podarja pokrovitelj akcije Rio Mare. Ob koncu akcije pa bomo med vsemi prijavljenimi izžrebali še nekoga, ki bo prejel individualen posvet in sestavljen jedilnik s certificirano nutricistko, strokovnjakinjo za zdravo prehrano Mojco Cepuš.

Sorodni članki
None

Prehranjevalni načrt

Kako spremeniti življenjski slog, začeti živeti bolj zdravo in kakovostno življenje? Poleg uvedbe telesne dejavnosti je sprememba prehranjevanja za ohranitev telesne teže ali…

Decembra Jaz #VZTRAJAM dan 28: Brez laganja in olepševanja

Priznaj, leto 2018 je bilo naporno! Strašno! Nepredvidljivo! Neverjetno! Lepo! Veselo! Dolgo! Kratko! Letos se je zgodilo VSE in še več.

Če želite oblikovati in obdržati navado, sledite tem petim korakom

Če zavestno želite oblikovati navado, kakršnokoli že, sledite tem korakom, ki vam jo bodo pomagali tudi ohraniti.
Najbolj brane vsebine

V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Nekatere stvari so univerzalne, tisti mali užitki v katerih lahko uživamo vsak dan. Vendar astrologi pravijo, da bi se morali v letu 2019 preizkusiti tudi v naslednjih hobijih oz. izzivih.
Več...

Strategija, ki jo uporabite, če vam otrok nesramno ugovarja in odgovarja

Za otroka je povsem normalno, da gre skozi različne faze, tudi skozi fazo trme in tisto, v kateri testira potrpljenje staršev z nesramnim ugovarjanjem ali kričanjem.
Več...

5 zahrbtnih razlogov, zaradi katerih jeste več, kot bi si želeli

Naučite se, kako spet prevzeti nadzor nad svojim življenjem.
Več...

4 najbolj nori nasveti za hujšanje, s katerimi smo se srečali v zadnjih petnajstih letih

Na področju fitnesa in zdravja se je v zadnjih petnajstih letih zgodilo veliko odličnih stvari. In seveda tudi nekaj takih, ki bi jih bilo bolje pozabiti. Predsem takšne o hujšanju ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri