40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

cilj-sport

Začenjamo z izzivom 40 dni brez izgovorov! Začenjamo z majhnimi spremembami.

Načeloma se precej težko ločimo od stvari, ki smo jih vajeni. Težko se prepustimo nepredvidljivosti novega. Raje vztrajamo v znani 'nesreči', kot da bi se podali v neznano srečo. Težko si tudi priznamo, da v določeni stvari res nismo uspešni. In izpuščamo priložnosti, ker nas je strah.

Toda pri tem večinoma pozabljamo, da je vsak konec začetek novega. Konec nečesa pomeni tudi osvoboditev od nepotrebnega balasta in duševne nesnage. Osvobodimo se ciljev, ki nam ne ustrezajo in tudi prevelikih ali pa premajhnih obremenitev. Na drugi strani pa naredimo prostor za nove priložnosti in tako poskrbimo ne le za novo srečo, temveč tudi za osebnostno rast in včasih celo za zdravje.

5 najboljših namigov za nov začetek

1. Spravite občutke na plan: Vsaka vrsta spremembe prikliče zelo različna čustva. To je zelo pomemben del procesa. Čustva vzemite dovolj resno in jim dajte tudi dovolj prostora.

2. Prepoznajte želje: Jasno je, da si želite sprememb, saj ste že naredili prvi korak. Zdaj je najboljši čas, da si prisluhnete. Kaj pride zdaj? Kako boste živeli? Povedano slikovito: kako si boste uredili 'prostor', ki se vam odpira?

3. Vzemite si čas: Jasni odnosi sem, jasni odnosi tja – z novim začetkom vedno pridejo tudi odprta vprašanja. Ne zahtevajte preveč od sebe, nekatere novosti potrebujejo čas. Privoščite si ga.

4. Poiščite podporo: Iskanje rešitev, organizacija, iskanje ravnovesja – vse to je lahko tudi zabavno. Toda včasih tudi težko. V takšnih trenutkih je dobro, če se lahko s kom pogovorite. Po eni strani zato, da razbremenite dušo, po drugi pa, da ste deležni določenih spodbud.

5. Bodite dobri s samim seboj: Tako čudovito je začeti z nečim novim, a hkrati to zahteva veliko energije. Pomembno je, da si vzamete čas za razvajanje. Ni pomembno, kolikokrat vam uspe ali kolikokrat ste razočarani. Pomembno je le, da se zavedate, da vse, kar počnete, počnete zase.

40 dni brez izogovorov

V naslednjih 40 dneh bomo skupaj postavljali temelje zdravemu načinu življenja in boljšemu počutju. Spopadli se bomo s stvarmi, ki spodkopavajo našo odločnost, se naučili novih navad, poiskali tiste slabe in jih zamenjali z boljšimi ... Veliko novega se bomo naučili: o zdravi prehrani, pravi sprostitvi, vtrajnosti in končno, polni energije, tudi razmigali telo. Predvsem pa se bomo veliko naučili o sebi. 

Torej, začnimo že! Začnimo z majhnimi koraki, ki nas bodo pripravili na večje spremembe in premike, s takšnimi, ki nas bodo vodili do visoko zastavljenih ciljev.

Ste pripravljeni na prvi izziv?

V družbi je lažje. Predvsem pa bolj zabavno. Zato danes povejte nekomu, da pričenjate s 40 dnevnim izzovm. 

Še boljša ideja: izziva se lotite kar skupaj in si vsak dan povejte, kako vam gre. Hitro povabite prijatelja, prijateljico, partnerja, teto, mamo, strica ... naj se pridruži akciji 40 dni brez izgovorov.

Se nam še niste pridružili? Skočite na povezavo Akcija 40 dni brez izgovorov in preverite, kaj vse smo pripravili za vas.

Sorodni članki

Prvič na aktivni.si! Akcija 40 dni brez izgovorov. Pridružite se nam!

Ljudje smo navajeni slediti utečenim vzorcem in se radi zadržujemo tam, kjer se počutimo udobno. Kaj ko bi to navado za kratek čas opustili? Skupaj. Pridružite se akciji 40…

5 minut za produktivnejši dan

Bi verjeli, da za bolj produktiven dan potrebujete le nekaj minut načrtovanja? Sledite spodnjim korakom in ugotovite, koliko stvari lahko naredite le v enem dnevu.

7-dnevni izziv: Razstrupljanje od elektronskih naprav – 7 preprostih sprememb za več energije

Koliko časa dnevno preživite pred telefonskim, računalniškim ali televizijskim ekranom? Če bi natančno prešteli ure, bi se verjetno zamislili. Ta teden naj bo namenjen razstrupljanju…
Najbolj brane vsebine

Ta astrološka znamenja veljajo za najbolj zabavna

Dobra volja ima veliko pozitivnih stranskih učinkov. Na dušo in telo. Po mnenju astrologov bodo ta astrološka znamenja zagotovo poskrbela za veliko smeha.
Več...

Ko hujšate, ne pozabite na ta živila

Dobra dieta nikoli ne predvideva stradanja, ampak le zamenjavo živil in pripravo bolj zdravih obrokov, ki vam bodo pomagali izgubiti kilograme. Pri tem se zanesite tudi na ta živila, s katerimi bo izgubljanje kilogramov malce lažje. 
Več...

Če počnete kaj od tega, potem sabotirate svoje življenje!

Veste, da se mora v vašem življenju nekaj spremeniti in imate moč, da to tudi naredite. Vse preveč pogosto pa se ujamete v vzorce in samodestruktivne misli, ki vam preprečujejo lepše življenje. Prenehajte biti sam svoj največji sovražnik!
Več...

35 malenkosti, ki moškim v razmerju pomenijo ogromno

Je vaš partner in vaš najboljši prijatelj, zaupata si, odkrila sta, kaj imata skupnega in kaj ne … A ne pozabite, tudi če sta v zvezi že dolgo, mu z majhnimi in preprostimi dejanji večkrat pokažite, da ga ljubite, cenite ali pa ga z njimi popolnoma obnorite.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri