40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

cilj-sport

Začenjamo z izzivom 40 dni brez izgovorov! Začenjamo z majhnimi spremembami.

Načeloma se precej težko ločimo od stvari, ki smo jih vajeni. Težko se prepustimo nepredvidljivosti novega. Raje vztrajamo v znani 'nesreči', kot da bi se podali v neznano srečo. Težko si tudi priznamo, da v določeni stvari res nismo uspešni. In izpuščamo priložnosti, ker nas je strah.

Toda pri tem večinoma pozabljamo, da je vsak konec začetek novega. Konec nečesa pomeni tudi osvoboditev od nepotrebnega balasta in duševne nesnage. Osvobodimo se ciljev, ki nam ne ustrezajo in tudi prevelikih ali pa premajhnih obremenitev. Na drugi strani pa naredimo prostor za nove priložnosti in tako poskrbimo ne le za novo srečo, temveč tudi za osebnostno rast in včasih celo za zdravje.

5 najboljših namigov za nov začetek

1. Spravite občutke na plan: Vsaka vrsta spremembe prikliče zelo različna čustva. To je zelo pomemben del procesa. Čustva vzemite dovolj resno in jim dajte tudi dovolj prostora.

2. Prepoznajte želje: Jasno je, da si želite sprememb, saj ste že naredili prvi korak. Zdaj je najboljši čas, da si prisluhnete. Kaj pride zdaj? Kako boste živeli? Povedano slikovito: kako si boste uredili 'prostor', ki se vam odpira?

3. Vzemite si čas: Jasni odnosi sem, jasni odnosi tja – z novim začetkom vedno pridejo tudi odprta vprašanja. Ne zahtevajte preveč od sebe, nekatere novosti potrebujejo čas. Privoščite si ga.

4. Poiščite podporo: Iskanje rešitev, organizacija, iskanje ravnovesja – vse to je lahko tudi zabavno. Toda včasih tudi težko. V takšnih trenutkih je dobro, če se lahko s kom pogovorite. Po eni strani zato, da razbremenite dušo, po drugi pa, da ste deležni določenih spodbud.

5. Bodite dobri s samim seboj: Tako čudovito je začeti z nečim novim, a hkrati to zahteva veliko energije. Pomembno je, da si vzamete čas za razvajanje. Ni pomembno, kolikokrat vam uspe ali kolikokrat ste razočarani. Pomembno je le, da se zavedate, da vse, kar počnete, počnete zase.

40 dni brez izogovorov

V naslednjih 40 dneh bomo skupaj postavljali temelje zdravemu načinu življenja in boljšemu počutju. Spopadli se bomo s stvarmi, ki spodkopavajo našo odločnost, se naučili novih navad, poiskali tiste slabe in jih zamenjali z boljšimi ... Veliko novega se bomo naučili: o zdravi prehrani, pravi sprostitvi, vtrajnosti in končno, polni energije, tudi razmigali telo. Predvsem pa se bomo veliko naučili o sebi. 

Torej, začnimo že! Začnimo z majhnimi koraki, ki nas bodo pripravili na večje spremembe in premike, s takšnimi, ki nas bodo vodili do visoko zastavljenih ciljev.

Ste pripravljeni na prvi izziv?

V družbi je lažje. Predvsem pa bolj zabavno. Zato danes povejte nekomu, da pričenjate s 40 dnevnim izzovm. 

Še boljša ideja: izziva se lotite kar skupaj in si vsak dan povejte, kako vam gre. Hitro povabite prijatelja, prijateljico, partnerja, teto, mamo, strica ... naj se pridruži akciji 40 dni brez izgovorov.

Se nam še niste pridružili? Skočite na povezavo Akcija 40 dni brez izgovorov in preverite, kaj vse smo pripravili za vas.

Sorodni članki

5 minut za produktivnejši dan

Bi verjeli, da za bolj produktiven dan potrebujete le nekaj minut načrtovanja? Sledite spodnjim korakom in ugotovite, koliko stvari lahko naredite le v enem dnevu.

Prvič na aktivni.si! Akcija 40 dni brez izgovorov. Pridružite se nam!

Ljudje smo navajeni slediti utečenim vzorcem in se radi zadržujemo tam, kjer se počutimo udobno. Kaj ko bi to navado za kratek čas opustili? Skupaj. Pridružite se akciji 40…

7-dnevni izziv: Razstrupljanje od elektronskih naprav – 7 preprostih sprememb za več energije

Koliko časa dnevno preživite pred telefonskim, računalniškim ali televizijskim ekranom? Če bi natančno prešteli ure, bi se verjetno zamislili. Ta teden naj bo namenjen razstrupljanju…
Najbolj brane vsebine

V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Nekatere stvari so univerzalne, tisti mali užitki v katerih lahko uživamo vsak dan. Vendar astrologi pravijo, da bi se morali v letu 2019 preizkusiti tudi v naslednjih hobijih oz. izzivih.
Več...

Strategija, ki jo uporabite, če vam otrok nesramno ugovarja in odgovarja

Za otroka je povsem normalno, da gre skozi različne faze, tudi skozi fazo trme in tisto, v kateri testira potrpljenje staršev z nesramnim ugovarjanjem ali kričanjem.
Več...

5 zahrbtnih razlogov, zaradi katerih jeste več, kot bi si želeli

Naučite se, kako spet prevzeti nadzor nad svojim življenjem.
Več...

20 stavkov, ki jih v zvezi nikoli ne prenehajte uporabljati

Ker krepijo zvezo in dajo vedeti, da partner ni samoumeven.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri