40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

sladoled

Razmislite, kdaj ste si nazadnje rekli "dobro sem opravil/a" ali "čestitke, to je bilo odlično!".

Morda se sliši smešno, a nagrajevanje kot spodbudo za vzorno vedenje bi morali uporabljati tudi pri sebi. Obljubite si izlet po dobro pretečenem maratonu, kos torte po uspešno opravljenem projektu v službi ali masažo po naporni vadbi.

Tako kot razporejate vsakodnevne zadolžitve, bi v urnik morali vključiti tudi "darilca" za vse, kar vam uspe doseči.

Učinkovit sistem nagrajevanja se mora:

  • uskladiti z vašim delom in mu ne nasprotovati
  • izogniti omejevanju nagrad kot kazen za neizpolnjene cije.

"Problem nagrad v resnem ali rekreativnem športu je, da so pogojene z dobrimi rezultati. Razvije se strah pred neuspehom, kar prinaša stres in tesnobo. Zavezati se morate, da se boste razvajali tudi za sodelovanje in trud, čeprav vam včasih spodleti," pojasnjuje psiholog Damien Stewart.

Nagrajujte se za manjše cilje, a poskrbite, da to ne bo spodjedalo vaših dosežkov. Pri vadbi se izognite hrani kot priboljšku, saj se hitro lahko zgodi, da posežete po nezdravem in uničite to, kar ste pravkar dosegli. V takih primerih bo najbolje, da se držite nagrad kot so topla kopel, izlet in ogled filma.

Brez izgovorov

Čas ni izgovor, potrebna je le organizacija in dober načrt za nagrajevanje. Obljubite si nekaj, kar radi počnete, a pogosto ne najdete časa za to. Tega se boste še posebaj razveselili. 

Današnji izziv: 

Razmislite, kakšne zadolžitve imate v današnjem dnevu in za kaj bi se lahko nagradili. Že vnaprej izberite nagrado, ki si jo boste podarili.

Sorodni članki

6 navad, s katerimi izničite vaš trud v telovadnici

Na treningu ste tudi danes dali vse od sebe. Celo zvišali ste ponovitve, dodali novo vajo in tehniko prejšnje, ki vam je delala težave, bistveno izboljšali. Zadnja stvar, ki…
None

Ko pojenjajo moči ...

Poskrbite, da po aktivnem poletju vašemu življenju ne bo zavladal domači kavč. Če vam motivacija v teh jesenskih dneh pojenja, se po pomoč zatecite k različnim virom.

Kaj lahko storite, da boste bolj zaupali vase?

Šele ko boste sami zaupali vase, si boste lahko zastavljali večje cilje in izstopili iz območja udobja.
Najbolj brane vsebine

V čem bi se morali preizkusiti - glede na vaš astrološki znak

Nekatere stvari so univerzalne, tisti mali užitki v katerih lahko uživamo vsak dan. Vendar astrologi pravijo, da bi se morali v letu 2019 preizkusiti tudi v naslednjih hobijih oz. izzivih.
Več...

Ta astrološka znamenja veljajo za najbolj zabavna

Dobra volja ima veliko pozitivnih stranskih učinkov. Na dušo in telo. Po mnenju astrologov bodo ta astrološka znamenja zagotovo poskrbela za veliko smeha.
Več...

Kako hitro jeste? To lahko razloži vaše zdravstvene težave

Hitro prehranjevanje povzroči nemalo težav, poleg tega prepreči, da bi v obroku uživali. Prepričamo vas, da upočasnite tek in si vzamete čas za okušanje.
Več...

Ko hujšate, ne pozabite na ta živila

Dobra dieta nikoli ne predvideva stradanja, ampak le zamenjavo živil in pripravo bolj zdravih obrokov, ki vam bodo pomagali izgubiti kilograme. Pri tem se zanesite tudi na ta živila, s katerimi bo izgubljanje kilogramov malce lažje. 
Več...

#vztrajam top5 objave tedna: teden 91

Tudi tokratnih pet najboljših #vztrajam objav prejšnjega tedna si je vredno ogledati. So pravi pokazatelji našega mota: vztrajaj, vztrajaj, vztrajaj. Poglej si jih!
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri