Preizkušamo nove recepte: Polpete iz tunine in skute s papriko

15. 3. 2017
Deli
Preizkušamo nove recepte: Polpete iz tunine in skute s papriko (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

Kdo pravi, da je tuna iz konzerve dobra samo v solatah ali s kosom kruha. Če uporabimo malce domišljije, lahko nastane takšna slastna jed ...

Polpete iz tunine in skute s papriko

Sestavine za štiri osebe:

  • 2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
  • 150 g sveže skute
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • šop peteršilja
  • 1 jajce
  • krušne drobtine
  • oljčno olje
  • 2 sladki papriki (rumena in rdeča)
  • nekaj črnih oliv
  • 1 strok česna
  • sol in poper

Priprava:

Papriki pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 240⁰C. Občasno obrnite, da se lupina lepo popraži. Odstranite pecelj in semena, olupite kožo, narežite na trakove in začinite s ščepom sesekljanega peteršilja, na rezine narezanega česna, malo olja in soli ter dodajte olive.

Tunino odcedite in dajte v skledo skupaj s skuto, parmezanom, jajcem, sesekljanim peteršiljem, krušnimi drobtinami, solite in popoprajte ter dobro premešajte.

Iz zmesi oblikujte polpete. Povaljajte jih v krušnih drobtinah in ocvrite v vrelem olju. Postrezite skupaj s paprikami.

Super triki za še boljši okus:
  • Za cvretje uporabljajte ponev z visokimi robovi. To zagotavlja, da se temperatura olja ne zniža preveč, ko se doda hrana, drugače ta postane težka in mastna.
  • Pečene paprike položite v papirnate vrečke, da se ohladijo: tako jih boste lažje olupili. Vse, kar morate storiti zatem je, da jih narežete na četrtine in začinite po okusu.

Še več slastnih receptov odkrijte na www.riomare.si

Današnji izziv:

Popestrite svojo kuhinjo z novim receptom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord