To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Riba iz konzerve – da ali ne?

Riba iz konzerve – da ali ne? (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2017

Vas skrbi, če jeste ribo iz konzerve? Pa bi vas v resnici moralo?

Ribo iz konzerve si privoščite s slastjo in čim pogosteje, pravi priznana nutricionistka Mojca Cepuš. Konzerva pomeni, da je živilo konzervirano, a brez dodatnih kemikalij.

4 dobri razlogi, zakaj si večkrat privoščiti ribe

  • Zagotavljajo kakovosten obrok, ki ne vzame veliko časa za pripravo.
  • Ribe so izredno bogat vir beljakovin, ki so za človeško telo zelo pomembne, saj prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in k vzdrževanju mišične mase. Če se ukvarjamo s športom, pa so beljakovine še toliko pomembnejše.
  • Vsebujejo tudi olje, ki je bogato z nenasičenimi maščobami, te pa so koristne za naše srce in ožilje.
  • Ribe vsebujejo tudi vitamine in druge snovi, ki pomembno vplivajo na naše počutje in delovanje.

Tuna, skuša, losos ... katera vam najbolj tekne?

Karkoli boste izbrali, boste v svoje telo poleg slastnega okusa vnesli tudi mnogo zdravju koristnih snovi. 

Nutricionistka Mojca Cepuš priporoča ribe Rio Mare. Poreklo vsake pločevinke posebej in vse sestavine, ki jih vsebujejo izdelki Rio Mare, lahko preverite na deklaracijah. Tako boste izvedeli, kje in kdaj je bila ujeta riba, ki jo jeste.

Rio Mare tuna, skuša in losos

Tuna v naravnem soku in v oljčnem olju

Tuna v naravnem soku, kot tudi v oljčnem olju, je odličen vir vitamina B12, niacina, fosforja in joda, ki skrbijo za kar nekaj funkcij v našem telesu. Vitamin B12 ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema in pomaga pri nastajanju rdečih krvničk, niacin skrbi za sproščanje energije pri presnovi in zmanjša utrujenost, fosfor ohranja zdrave kosti in zobe, jod pa naše telo potrebuje pri nastajanju ščitničnih hormonov.

Skuša

Skuša je vir omega 3 maščobnih kislin, maščobe, ki jo v sodobnem svetu ne pojemo dovolj. Prevelike količine nasičenim maščob pa so povezane z boleznimi srca in ožilja.

Losos

Losos v pločevinki je vir omega 3 maščobnih kislin in vitamina B12, poleg tega pa vsebuje tudi selen, ki je pomemben za moško plodnost, saj prispeva pri nastajanju semenčic. Vpliva tudi na zdravje naših las, imunskega sistema, ščitnice ter naše celice zaščiti pred oksidativnim stresom, kar je posebej pomembno, če se ne prehranjujemo prav, živimo v mestnem okolju ali smo pod velikimi čustvenimi napori. Ne smemo pa pozabiti tudi na fosfor in vitamin D, ki sta pomembna za zdravje kosti in zob. Vitamin D je še posebej pomemben za delovanje mišic in imunskega sistema.

Smo vam vzbudili apetit?

Potem bo današnji izziv kot naročen.

Svoj jedilnik popestrite s TEM RECEPTOM.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri