40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

40 dni brez izgovorov

Stopite iz cone udobja in zaživite na polno!

tek-po-stopnicah

Po tem treningu boste vse bližnje hribčke in vsake stopnice premagovali kot za stavo. In nobeno dvigalo v okvari vam ne bo več pokvarilo dneva.

Trening po stopnicah

Za ogrevanje petkrat tecite po stopnicah navzgor in hodite navzdol. 

Seveda nimamo v mislih teka na Kalvarijo. Izberite stopnice glede na vašo pripravljenost. Popolnim začetnikom pa priporočamo hojo.

Zdaj se začne zares

Tecite oziroma hodite na vrh stopnic in na vrhu naredite spodaj naštete vaje. Po vsaki vaji se vrnite na dno stopnic in spet tecite oziroma hodite navzgor.

  • 10 sklec
  • 20 počepov
  • Potem spet: 5-krat tek ali hoja navzgor in hoja navzdol
  • 1-minuten plank na vrhu
  • 20 trebušnjakov s pokrčenimi nogami
  • Potem spet: 5-krat tek ali hoja navzgor in hoja navzdol
  • 1-minuten plank pod stopnicami

Vzemite si pavzo in ponovite enkrat do dvakrat.

Brez izgovorov

Pravite, da nimate časa za vadbo, v službi ali v bloku pa uporabljate dvigalo? Uporabite noge. Boste videli, kako odlična vadba je sprehod do petega nadstropja. Potebujete motivacijo? Recite si: Dokler lahko hodim, bom hodil/a po stopnicah peš.

Stavimo, da zmorete!

Današnji izziv:

V okolici najdite stopnice in preizkusite trening. Za tiste, ki želite več, se po stopnicah vzpnite tudi na delu in povsod, kjer jih lahko uporabite namesto dvigala.

Sorodni članki

Se nikakor ne morete pripraviti do teka? Nadomestite ga s TEMI vajami

Obožujete tek, a vsako zimo prekinite športno sezono zaradi mraza in neugodnih vremenskih razmer? Da ne boste prekinili gibanja, je tu nekaj vadb, ki jih lahko izvedete doma…

6 učinkovitih vaj za krepitev celega telesa

Če ni časa za skok v fitnes, doma pa nimate opreme, poiščite najbližje stopnice, pripravite dve plastenki vode in mimogrede porabite odvečne kalorije ter okrepite telo.

Tritedenski načrt hoje in navajanja na redno gibanje

Vaše telo potrebuje čas, da se navadi na trening. Začetni cilj zato naj ne bo preveč ambiciozen. Ustvariti morate osnovno vzdržljivost, začnite počasi in povečujte dolžino.
Najbolj brane vsebine

Ta astrološka znamenja veljajo za najbolj zabavna

Dobra volja ima veliko pozitivnih stranskih učinkov. Na dušo in telo. Po mnenju astrologov bodo ta astrološka znamenja zagotovo poskrbela za veliko smeha.
Več...

Ko hujšate, ne pozabite na ta živila

Dobra dieta nikoli ne predvideva stradanja, ampak le zamenjavo živil in pripravo bolj zdravih obrokov, ki vam bodo pomagali izgubiti kilograme. Pri tem se zanesite tudi na ta živila, s katerimi bo izgubljanje kilogramov malce lažje. 
Več...

Če počnete kaj od tega, potem sabotirate svoje življenje!

Veste, da se mora v vašem življenju nekaj spremeniti in imate moč, da to tudi naredite. Vse preveč pogosto pa se ujamete v vzorce in samodestruktivne misli, ki vam preprečujejo lepše življenje. Prenehajte biti sam svoj največji sovražnik!
Več...

Slaba novica za vse, ki zjutraj ne vstanete ob prvem alarmu (+ nasvet za jutranjo rutino in recept za zajtrk)

Koliko alarmov mora odzvoniti, preden se končno spravite iz postelje? Če je odgovor več kot eden, morate nujno preveriti, kakšno škodo si s tem povzročate.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri