prispevek-5

V času nosečnosti pride pogosto do bolečin v križu, saj se ob večanju trebuha povečuje ledvena krivina. Dobra preventiva in kurativa so nekatere pilates vaje, ki krepijo stabilizatorje trupa in male mišice med vretenci hrbtenice.

Bolečine v križu, nosečnice

Nosečnice, ki so bile k bolečinam v hrbtu nagnjene že prej, zagotovo tarnajo o takih bolečinah tudi v času nosečnosti. Lahko pa do bolečin v križu pride tudi pri nosečnicah, ki prej niso imele nobenih težav z bolečinami v križu.

Vaje izvajajte počasi in kontrolirano, dihajte počasi in globoko, ter pri vsakem izdihu stiskajte zraven tudi mišice medeničnega dna.

  • Zanoženje stoje (opora na neko zadevo)
  • Izmenični iztegi rok v polpočepu stoje
  • Rotacija stoje v rahlem počepu

Tanja Želj, www.tanergija.si

Sorodni članki

Video: Vaje za lepo držo v času nosečnosti

Zaradi ploda se težišče telesa nosečnice v času nosečnosti spreminja. Pogosto zaradi tega pride do slabše drže. Dobro držo in življenje brez bolečin v vratu in med lopaticami lahko nosečnica odlično…

Gibanje med nosečnostjo?

Nosečnost je za vsako žensko poseben dogodek. Veliko stvari se v tem obdobju začne spreminjati. Tako se nosečnica najprej vpraša, kaj sploh sme početi med nosečnostjo.

Video: Pilates za nosečnice med sprehodom

V času nosečnosti je praktičnost zelo dobrodošla. Izkoristite kar sprehod v naravi in naredite naslednje pilates vaje za noge in zadnjico ter za moč…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri