maj-kastelic-national-geographic-kids

13-letni Maj Kastelic je na mednarodnem fotografskem natečaju bralcev revije National Geographic Kids sodeloval s fotografijo Tik pred zdajci in osvojil prvo prvo mesto v kategoriji Neverjetne živali, so sporočili iz založbe Rokus Klett.

Zmagovalce natečaja, na katerem sodelujejo mladi bralci revije National Geographic Kids ter njenih devetih mednarodnih licenčnih izdaj po vsem svetu, so razglasili v torek na sedežu društva National Geographic Society v Washingtonu.

Natečaj je, tako kot vsako leto, potekal dvostopenjsko.

Najprej je tako potekal po posameznih državah - v ZDA, Bolgariji, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Nemčiji, Sloveniji, Združenem kraljestvu ter na Kitajskem in Nizozemskem -, nato pa še na mednarodni ravni.

Skupaj je na natečaj prispelo več kot 46.000 fotografij, kar je največ doslej - gre za kar 162-odstotni porast v številu prispelih fotografij v primerjavi s preteklim letom.

Slovenski del natečaja je organizirala slovenska revija National Geographic Junior, ki je licenčna izdaja ameriške revije National Geographic Kids. Slovenska revija je fotografski natečaj letos pripravila že dvanajstič, zamisel zanj pa je vzniknila prav v slovenskem uredništvu.

Kaj kmalu je tovrstna oblika spodbujanja mladih fotografov pridobila privržence tudi v drugih uredništvih National Geographica po svetu. Leta 2008 je natečaj prerasel v mednarodni fotografski natečaj National Geographica za otroke, so še sporočili iz založbe Rokus Klett, ki izdaja slovensko izdajo revije.

Vir: STA

Sorodni članki

Od Balija do skrivnostnega Sulavezija

Vabljeni na dobrodelno potopisno predavanje, kjer se boste pobliže spoznali z vrhunci mesečnega potovanje po skrivnostni Indoneziji.

Norma - knjiga o tekaču, ki ga motivirata olimpijska maratonska norma in ljubezen do ženske

Streljati je mogoče tudi tako, da strel zadene dve tarči naenkrat. Je pa izjemno tvegano. Zlahka se vam zgodi − celo zelo verjetno je −, da obstanete s kadečo se cevjo in zelo dolgim…

Vabljeni na 28. slovenski knjižni sejem

21. novembra je vrata odprl že 28. slovenski knjižni sejem in v Cankarjevem domu razprostrl novosti in uspešnice domačega ter tujega in prevedenega knjižnega snovanja. Tokrat se…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri