3 top namigi za finančno varnost

8. november 2018 | Merkur , zavarovalnica | Promocijska objava
istock-880133908

In s tem manj stresa! Finančna varnost lahko celostno pozitivno vpliva na vas, saj boste življenje brez finančnih skrbi lahko živeli povsem drugače. Predvsem boste lahko v njem uživali! Če še niste poskrbeli zanjo, preberite te tri namige.

1 Ozavestite odnos do denarja

Če želite v mlajših letih zase in tudi za svojo družino priskrbeti finančno varnost, je to idealen čas, da najprej povsem ozavestite svoj odnos do denarja. To pomeni, da se zavedate, da ste sami odgovorni za vsa dejanja, povezana z vašim denarjem, in posledice niso krivda nekoga tretjega. Če je vaše finančno stanje slabo, čeprav zaslužite dovolj, nekaj počnete narobe. Zavesten odnos pomeni, da to spregledate, ozavestite in poskušate spremeniti svoje vzorce razmišljanja in delovanja, povezane s financami. Poleg tega se znebite morebitnih napačnih prepričanj, ki so vam jih na primer vcepili v otroštvu, in oblikujte lastna, ki vam bodo koristila. Taka 'finančna inteligentnost' bo hkrati prava dota, ki jo boste dali kot zgled svojim otrokom.

 

2 Varčujte za prihodnost in slabe situacije

Tudi če ne mislite na upokojitev, ko boste verjetno potrebovali dodaten denar, mislite na vsakdanje situacije, ko ga boste potrebovali zaradi kakršnihkoli stroškov oziroma neugodnih situacij. Naj gre za izgubo službe, zdravstvene stroške, popravila doma ali avtomobila ... Zelo pomembno je, da se čim prej v življenju naučite, kako pomembno je varčevanje in akumuliranje premoženja. A nikoli ni prepozno za prihranke in naložbe, tudi to si zapomnite! Sestavite finančni načrt, na njegovi podlagi pa se nato odločite za varčevanje, investiranje ...

 

3 Priskrbite si realno finančno sliko

Potem ko ste ozavestili svoj odnos do denarja in naredili finančni načrt, je treba vse skupaj samo še povezati v dolgoročno zdravo finančno stanje. Da boste to lahko dosegli, pa si morate najprej povsem iskreno odgovoriti na ključna vprašanja o svojem finančnem stanju − o premoženju, dohodkih in izdatkih, tveganjih, načrtih, prihodnosti ... Tako boste pridobili svojo realno finančno sliko. Od tu dalje boste potem imeli možnost začeti v praksi spreminjati vse, kar vam preprečuje, da bi bili finančno varni, in z denarjem ravnati sebi v korist.

 

Uporabite za to brezplačno aplikacijo za ureditev financ Eeezy finance, ki vam bo na osnovi vpisanih parametrov – vaših podatkov in iskrenih odgovorov na temeljna vprašanja o vašem finančnem stanju – izrisala vaše trenutno 'finančno zdravje'

Z aplikacijo, ki je plod neodvisnih strokovnjakov, ki so do teh spoznanj prišli prek neodvisnih raziskav na trgu, pridobite tudi e-nasvete, ki vam bodo pomagali izbrati primerno varčevanje, primerno zavarovanje … Vaši cilji lahko tako postanejo realnost, ne da bi pri tem porabili več sto evrov za finančnega svetovalca. 

 

Sorodni članki

Kako srečni pari ravnajo z denarjem

Ni teme, o kateri bi se katerikoli par prepiral pogosteje. Ni pa tudi teme, o kateri bi se pari pogovarjali redkeje. Čas je, da to spremenite. Ponujamo vam nekaj namigov.

Partnerstvo in finance

V današnjih časih, ko ne veš, za katerim vogalom te čaka izguba službe, prihodkov in druge težave, povezane s financami, je prav gotovo poseben izziv, kako naj partnerja...
None

Bitke zaradi denarja

Vsak parček se kdaj skrega zaradi družinskih financ (odkar je svet v gospodarski recesiji, pa še toliko pogosteje). Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako zgladiti spore zaradi denarja.
Najbolj brane vsebine

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

25 neverjetnih učinkov tibetanskih vaj na telo in duha

Ljudje iz različnih starostnih skupin, ki so vsaj en mesec izvajali tibetanske vaje, pričajo o presunljivih rezultatih. Poskusite z vajami tudi vi in doživite izboljšanje na nivoju telesne gibčnosti, zdravja, notranjega miru in življenjske energije.
Več...

Jesenski okusi: Polnjena in pečena jabolka

Ko boste preizkusili naslednji recept, boste oboževali jabolka. Sladica je primerna tudi za jesenske zabave ali le kot sladek prigrizek na deževen dan.
Več...

Če opazite naslednje znake, je z vašim črevesjem (verjetno) nekaj narobe

Z nezdravim črevesjem povezujemo nekatere znake, ki ste jih verjetno pripisali čemu drugemu. Preverite, ali jih imate.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri