3 top namigi za finančno varnost

8. november 2018 | Merkur , zavarovalnica | Promocijska objava
istock-880133908

In s tem manj stresa! Finančna varnost lahko celostno pozitivno vpliva na vas, saj boste življenje brez finančnih skrbi lahko živeli povsem drugače. Predvsem boste lahko v njem uživali! Če še niste poskrbeli zanjo, preberite te tri namige.

1 Ozavestite odnos do denarja

Če želite v mlajših letih zase in tudi za svojo družino priskrbeti finančno varnost, je to idealen čas, da najprej povsem ozavestite svoj odnos do denarja. To pomeni, da se zavedate, da ste sami odgovorni za vsa dejanja, povezana z vašim denarjem, in posledice niso krivda nekoga tretjega. Če je vaše finančno stanje slabo, čeprav zaslužite dovolj, nekaj počnete narobe. Zavesten odnos pomeni, da to spregledate, ozavestite in poskušate spremeniti svoje vzorce razmišljanja in delovanja, povezane s financami. Poleg tega se znebite morebitnih napačnih prepričanj, ki so vam jih na primer vcepili v otroštvu, in oblikujte lastna, ki vam bodo koristila. Taka 'finančna inteligentnost' bo hkrati prava dota, ki jo boste dali kot zgled svojim otrokom.

 

2 Varčujte za prihodnost in slabe situacije

Tudi če ne mislite na upokojitev, ko boste verjetno potrebovali dodaten denar, mislite na vsakdanje situacije, ko ga boste potrebovali zaradi kakršnihkoli stroškov oziroma neugodnih situacij. Naj gre za izgubo službe, zdravstvene stroške, popravila doma ali avtomobila ... Zelo pomembno je, da se čim prej v življenju naučite, kako pomembno je varčevanje in akumuliranje premoženja. A nikoli ni prepozno za prihranke in naložbe, tudi to si zapomnite! Sestavite finančni načrt, na njegovi podlagi pa se nato odločite za varčevanje, investiranje ...

 

3 Priskrbite si realno finančno sliko

Potem ko ste ozavestili svoj odnos do denarja in naredili finančni načrt, je treba vse skupaj samo še povezati v dolgoročno zdravo finančno stanje. Da boste to lahko dosegli, pa si morate najprej povsem iskreno odgovoriti na ključna vprašanja o svojem finančnem stanju − o premoženju, dohodkih in izdatkih, tveganjih, načrtih, prihodnosti ... Tako boste pridobili svojo realno finančno sliko. Od tu dalje boste potem imeli možnost začeti v praksi spreminjati vse, kar vam preprečuje, da bi bili finančno varni, in z denarjem ravnati sebi v korist.

 

Uporabite za to brezplačno aplikacijo za ureditev financ Eeezy finance, ki vam bo na osnovi vpisanih parametrov – vaših podatkov in iskrenih odgovorov na temeljna vprašanja o vašem finančnem stanju – izrisala vaše trenutno 'finančno zdravje'

Z aplikacijo, ki je plod neodvisnih strokovnjakov, ki so do teh spoznanj prišli prek neodvisnih raziskav na trgu, pridobite tudi e-nasvete, ki vam bodo pomagali izbrati primerno varčevanje, primerno zavarovanje … Vaši cilji lahko tako postanejo realnost, ne da bi pri tem porabili več sto evrov za finančnega svetovalca. 

 

Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Kako pogosto oz. kako dolgo morate telovaditi, da boste dosegli rezultate? (In kako to pospešiti)

Če ste takoj po novem letu odvihrali v fitnes, polni dobrih namenov, da boste trening postavili na prvo mesto, niste edini.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri